Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Niğde temsilciği 15 Temmuz darbe girişimine karşı basın açıklaması yaptı.



Niğde Üniversitesi girişinde gerçekleştirilen basın açıklamasında TÜGVA Niğde temsilcisi Başkanı Burak Yaşar, basın açıklamasında şunları söyledi:



‘‘15 Temmuz 2016 gecesi devletimizin içine sızmış hain FETÖ milisleri milletin vergisiyle alınan savunma silahlarıyla masum kolluk kuvvetlerimizin ve milletimizin kanını akıtmak suretiyle milletin iradesine kastetmiştir. Ancak necip milletimiz her zaman olduğu gibi mevzu bahis Hakkın müdafaası olunca tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan göğsüne zırh gibi gerdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini bastırmıştır. Şimdi bize düşen, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren, zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidalli, dik ve imanlı duruşumuzu Başkumandanımız dan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devam ettireceğiz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yerlerin ve göklerin Yaratıcısı Allah’ın (c.c) emirlerini kanunsuz, hukuksuz ve zalimce verilen bütün emirlerin üstünde tutan necip milletimize ve kolluk kuvvetlerimize Allah’tan yardım diliyoruz.’’



TÜGVA NİĞDE İL TEMSİLCİSİNE SORDUK



Bu haber sitemize   bir kaç gün önce gönderildi. Haberi ve fotoğrafı görünce merak ettik. Neden diğer STK'lar gibi  basın açıklaması  Kent Meydanı veya Niğde Cumhuriyet Meydanında değil de okulların tatil olmasına rağmen  Niğde Üniversitesi yerleşkesi kapısı önünde yapıldı?  Niğde Temsilcisi Burak Yaşar'a mesaj atarak bu durumu sorduk. 



Cevap ancak şimdi geldi. Biz farklı anlam ve düşünceler içerisinde idik ama cevap düşündüğümüz gibi gelmedi. 



TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar; "Merhaba Selim bey, yoğunluktan dolayı dönüş yapamadım.Genel merkezimiz üniversitelerde yapılmasını uygun gördüğü için orada yaptık.Allah'a emanet olun" şeklinde mesajımıza cevap verdi. 



Bu arada hatırlatalım. 21 Mart 2016 günü TGB'li gençler Niğde Üniversitesi kapısı önünde terörü kınayan basın açıklaması yapmak istemiş, gerek Üniversite Özel Güvenlikçileri, gerekse Polis tarafından engellenmişti. Hatta basın açıklamasını takip eden basın mensupları da sert bir şekilde uzaklaştırılmıştı. Bununda haberini yapmıştık. Burada Tıklayın












 
Editör: TE Bilişim