Niğde’de gönüllü gençler, “Merkezim Her Yerde” projesi çerçevesinde köy okullarını ziyaret ederek çeşitli etkinliklerle öğrencilerle buluşuyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Niğde Gençlik Spor İl müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezinde gönüllü gençler, köy ve kentin çevre mahallerindeki okullarda eğitim gören dezavantajlı minik kardeşleriyle çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler yaparak zaman geçiriyorlar.
Proje kapsamında, gönüllü gençler ve liderleri, Kent merkezine bağlı Ovacık Şehit Bayram Aksoy İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerle okul bahçesinde yüz boyama, zeka oyunları, halat çekme, ok atma gibi çeşitli sportif faaliyetler yaptılar.
Buluşmada müzik eşliğinde oyunlar oynayan gönüllü gençler, minik kardeşlerine patlamış mısır ve pamuk şeker ikram ettiler.
Niğde Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Müdürü Turan Sayın, Niğde Gençlik Spor Müdürlüğü olarak, bakanlıklarınca koordineli olarak köy okullarında ve dezavantajlı öğrencilerin bulunduğu bölgelerde etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Başkan Özdemir’in “A Takımı” Belli Oldu Başkan Özdemir’in “A Takımı” Belli Oldu

Sayın, Merkezim Her yerde projesi kapsamında köy okulundaki öğrencilerimiz hem oyun oynadılar, hem de oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi oldular. 'Merkezimiz Her Yerde' projesindeki amaç; gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere gençlik liderlerimizin aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak ve bununla birlikte gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktır” diye konuştular

439217351 768284965397828 6543425817154699111 N

Editör: Selim GÖKEL