Niğde Üniversitesi’ne habere giden basın mensupları özel güvenlik şefi tarafından engellenmeye çalışıldı.

TGB’li grubun basın açıklaması için Niğde Üniversitesine giden basın mensupları, özel güvenlik şefinin anlamsız tepkisiyle karşılaştı. TGB üyesi öğrenciler son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili üniversitenin girişinde basın açıklaması yapmak istedi.  O sırada işlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına Niğde Üniversitesi Özel Güvenlik şefi , “çekmeyin” diyerek engellemeye çalıştı, ardından basın mensuplarıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle araya polis ve üniversitenin yetkilileri girdi.
Gazeteciler Tepkiye Bir Anlam Veremedi
Gazeteciler, üniversitenin dışında gerçekleşen bir olaya özel güvenlikçinin engellemeye çalışmasına bir anlam veremediklerini söyledi.
Terörü Kınayan TGB'li Gruba Polis İzin Vermedi

Polis Müdürü, TGB’li gruba basın açıklamasının Niğde Valiliği tarafından belirlenen yerlerin dışında yapılmasının yasak olduğu belirtmesi üzerine grup açıklama yapmadan dağıldı.
Niğde TGB İl Başkanı İpek Soydemir: “Gerçekleşen terör olaylarına karşı biz Mehmetçiğin ve Türk Polisinin arkasındayız. Bunun mesajını vermek için buradayız. Üniversiteli arkadaşlarımıza sesleniyorum, birlik olup Türk Polisi ve askerinin arkasında duralım” dedi.
 
Editör: TE Bilişim