Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü 16 Ekim 2009 tarihinden bu yana vekaleten yürüten Şahin Mercan, bu göreve asaleten atandı.
Yaptığı başarılı çalışmalarla Sosyal Hizmetlerin her alanında büyük değişim ve gelişime imza atan Şahin Mercan 29.04.2011 tarih ve 5163 sayılı kararname ile Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne asaleten atandı.
Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne görevlendirildiği 16 Ekim 2009 tarihinden bu yana, kurduğu genç ve dinamik ekibiyle İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri, Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin çehresini değiştiren, kurum bünyesinde yeni oluşturduğu Toplum Merkezi ve Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon merkezleri ile de kurumun hizmet alanını daha da genişleten Şahin Mercan, bulunduğu göreve asaleten atanmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Yaklaşık 19 ay önce nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve grupların; maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasının bir insan hakkı olduğu anlayışıyla yola çıktığımız Niğde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde ve bağlı kuruluşlarda pek çok yeniliğe imza attık. Elde ettiğimiz başarılarda, oluşturduğumuz genç ve dinamik ekibin çok önemli rolü olmuştur. Yaptığımız başarılı çalışmalarımızın Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzce kabul görmesi ve takdir edilmesi beni ve çalışma arkadaşlarımı fazlasıyla memnun etmiştir.
Ülkemizde sosyal hizmet politikasının belirlenmesi, uygulanması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında merkezi rol oynayan, sosyal hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olmasını sağlayan, bakıma ihtiyaç duyan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi için tedbirler alan ve bu hizmeti uluslararası standartlarda sunan bir kurum olmak adına bundan sonra da elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz."



Editör: TE Bilişim