CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak mesajında "Bağımsızlık meşalesini Samsun’da yakarak Türk Milleti’ne rotasını gösteren Ulu Önder Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği, milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.  

Yurduna yönelen tehditlere karşı koyan, işgal girişimlerine başkaldıran Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs'tan başlayarak yazgısına el koymuş, onurlu savaşımıyla haklılığını kanıtlamış, yurt ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i aldığı eğitim ve kültürüyle daima kararlılığını gösterme dinamizmine güvendiği Türk Gençliği' ne emanet etmiştir.

19 Mayıs ruhu ve coşkusunu söndürme gayretinde olanlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi örgütü, tüm üyeleri ile beraber birlik içinde kutlamalarını yapacaktır.

Türk Ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi selamlıyor, Ulu Önder Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi şükranla anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum"



Editör: TE Bilişim