Niğde'de  23 Nisan coşkuyla kutlandı Niğde'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Niğde’de vatandaşlar Kurban Bayramı'nda kurbanlarının etlerinin bir bölümünü kasaplara getirerek sucuk yaptırırken, kalan kısmını da kuşbaşı ve kıyma olarak değerlendirdi.

Binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvanın kurban edildiği Niğde’de vatandaşlar etlerinin büyük bir bölümünü sucuk yaptırdı. Kurban etlerini sucuk yaptırmak isteyen vatandaşlar baharatçılarda ve kasaplarda yoğunluk yaşanmasına neden oldular.

Vatandaşların kurban etlerini biran önce değerlendirmek istediklerini belirten kasaplar, “Kurban Bayramı’nın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar kurban etlerini biran önce değerlendirmek istiyor. Ne yazık ki bunu yaparken de kendi başlarına yaptıkları için bazen etler bozuluyor. Öncelikli olarak etin dinlenmesi çok önemlidir. Bir gün soğuk ortamda bekleyen et, hem tat, hem de renk olarak kendine gelir. Bundan sonra yapılacak işlemler daha da kolay olur” dediler.

Yaz döneminde kurban etlerinin sucuk yerine sucuk içi şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden kasaplar, “Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü kurban etlerinin büyük kısmını sucuk yaptırıyorlar, bazı vatandaşlar ise kıyma ve kuşbaşı yaptırıyorlar. Vatandaşlar etlerini kesinlikle buzdolabı poşetinde buzlukta ya da derin dondurucularda muhafaza etmelidirler. Aksi halde başka ortamlarda bekletilen kurban etlerinde yeşillenme olur ve bu da kişiyi zehirler” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim