Bor İlçesinde resmi tören  Bor Mehmet Güleç İlkokulunda   öğrenciler  tarafından hazırlanan programa Kaymakamı Mehmet Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Özcan Yetiş, Belediye Başkanı Serkan Baran ve kurum amirleri katıldılar.

Öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli gösteriler yaptılar. Programda çeşitli alanlarda dereceye öğrencilere ödülleri verildi. 

Niğde ve Bor'da  23 Nisan coşkuyla kutlandı Foto Galeri: Niğde ve Bor'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma sunuldu.

Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “Türk Milleti inanç ve kararlılıkla yedi düvele karşı mücadele vererek, büyük bir destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920’ de Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak tescil etmiş ve bütün dünyaya ilan etmiştir.  Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun korunması ve geliştirilmesi de o kadar önemlidir. Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile bunu vurgulamıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek onları onure etmiştir. Kahraman ecdadımız, imkânsızlıklar içerisinde verdikleri mücadele ile bu topraklarda ezan sesinden başka bir sedanın yankılanmayacağını ve şanlı bayrağımızın göklerimizde sonsuza dek dalgalanacağını tarihe altın harflerle yazmıştır. Anayasamıza göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu, milletin üzerinde hiçbir gücün olmadığı ve olamayacağının teminatıdır. Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir. Bu milletin kahraman evlatları canı pahasına vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir.

Geleceğe yapay zekânın değil ahlak, erdem ve vicdan sahibi zekaların damga vuracağı Türkiye Yüzyılını siz çocuklar inşa edeceksiniz diyen Yaşar; “ Bizlere düşen geleceğimizin teminatı çocuklarımıza devrin gereklerine uygun imkanlar oluşturmak, onları vizyon sahibi yapmak, milli manevi değerlerle donatmaktır. Bu çalışmalar onlar için bir lütuf değil aksine biz yetişkinler için üst düzey bir sorumluluktur. Hz. Ali; “çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin” veciz sözü ile biz eğitimcilere bir hedef belirlemiştir. Biz eğitim ordusu da bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinçle geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz. Değerlerimizi bugünün kavramları ile yeniden ifade edebilen, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve tüm insanlık için büyük bir değer olacağınızı, geleceğe yapay zekânın değil ahlak, erdem ve vicdan sahibi zekaların damga vuracağı Türkiye Yüzyılını sizler inşa edeceksiniz. Bu vesileyle milletçe gurur ve sevinçle kutladığımız bugünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve bu cennet vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüzlerinizdeki gülümseme, gözlerinizdeki ışıltı, yüreklerinizi dolduran vatan sevgisinin ömrünüz boyunca daim olmasını diliyor” diye konuştu.

Niğde Belediyesinde Teknoloji Atağı – 2  www.escmuhendislik.com.tr Niğde Belediyesinde Teknoloji Atağı – 2 www.escmuhendislik.com.tr

Editör: Selim GÖKEL