Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Trafik Komisyonu Başkanlığının 28 Kasım 2012 tarihli oturumunda alınan 2012/49 Sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile getirilen yeni düzenlemeleri kamuoyuna açıkladı.



İl Emniyet Müdürü Uludağ, alınan 2012/49 Sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile Niğde-Bor Devlet Yolu üzerinde Fertek Kavşağı Sabancı Kız Yurdu ile Bor Fen Lisesi önünde bulunan Üst Geçit arasında kalan yol kesiminde iki yönde de hız sınırının otomobiller için 70 Km/saate çıkarıldığını söyledi.



Niğde-Bor Karayolundaki hız düzenlemesinin güzergahtaki yaya yoğunluğu dikkate alınarak belirlenmesi nedeniyle yolun tamamını kapsamadığını belirten Uludağ, söz konusu güzergah üzerinde 3 noktada hız sınırının 50 Km/saat olarak tespit edildiğinin altını çizdi.


Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Trafik Komisyonu Başkanlığının 28 Kasım 2012 tarihli oturumunda alınan 2012/49 Sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile getirilen yeni düzenlemelerle ilgili olarak daha sonra şöyle konuştu:


“Güzergah üzerinde;


1-MEDAŞ Kavşağı ile Fertek Kavşağı arası hız limiti tüm araçlar için 50 Km/saat,



2-Sabancı Kız Yurdu ile Bor Fen Lisesi önünde bulunan Üst Geçit arasında hız limiti otomobil türü araçlar için 70/Km/saat; diğer araçlar için (kamyonet, minibüs, otobüs, kamyon, motosiklet v.b.) 50 Km/saat,

3-Bor Fen Lisesi önünde bulunan Üst Geçitten itibaren Bor İlçe çıkışına kadar tüm araçlar için hız limiti 50 Km/saattir. Bor yolu üzerinde İl Trafik Komisyonu tarafından yeni belirlenen hız limitlerine göre radarla etkin hız denetimleri yapılacaktır.


Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Trafik işaretleri ile hız limitlerine uymaları rica olunur.



Editör: TE Bilişim