Niğde Belediyesi, Pazar yerlerinde vatandaşların alışverişlerini kolayca yapabilmeleri için örnek bir uygulamaya imza attı. Vatandaşların pazaryerlerinde ücretsiz olarak Pazar arabasını kullanabilmelerine olanak sağlayan uygulamada ilk alışverişi Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün, vatandaşların Pazar alışverişlerini kolaylaştırmak amacıyla başlattığı Pazar arabası uygulamasının startı Perşembe Pazarı'ndan verildi. Vatandaşlar Pazar yerinde iki ayrı zabıta noktasına konulan Pazar arabalarını kimlik başvurusu ile kolay bir şekilde alarak Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Alışverişini tamamlayan vatandaşlar kimlik başvurusu ile aldıkları Pazar arabalarını aynı Pazar yeri içindeki herhangi bir zabıta noktasına teslim edebiliyor.

Alışveriş yapmak için pazaryerlerine gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği uygulama kapsamında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Pazar arabasını kullanarak alıveriş yaptı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak Pazar yerlerinde vatandaşların alışveriş yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Şimdilik Perşembe pazarı, Pazartesi pazarı ve Pazar pazarında hayata geçirilen uygulamanın önümüzdeki ay içinde il genelindeki 7 ayrı Pazar yerinde başlatılmış olacağını bildirdi.

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin de uygulamanın hem pazarcı esnafı hem de pazara alışveriş yapmak için gelen vatandaşlar açısından takdire şayan olduğunu belirterek, “Her zaman esnafımızın yanında olan, vatandaşımızın işlerini kolaylaştıran Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a ve Niğde Belediyesi'ne teşekkür ederim” dedi. Uygulamayı olumlu bulan vatandaşlar da Niğde Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Öte yandan Niğde Belediyesi’nin Pazar yerlerinde hayata geçirdiği ücretsiz Pazar arabası uygulaması kapsamında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Pazar alışverişi yaptı.

 
Editör: TE Bilişim