Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın ;  Fransa tarihine kara bir leke daha sürüldü.

 Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu, Fransa Senatosunda "Soykırımı İnkar Yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesini kınadı.

 NGC Başkanı Ali Osman Sayın, tarihi gerçekleri bir kanunla değiştirebileceklerini zannedenleri zavallı olarak gördüklerini ifade etti. Sayın, “Fransa tarihine kara bir leke daha sürüldü.” Dedi.

           Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun açıklamasında: “Sarkozy,  tarihi bir yanlış yapmaktadır. Buna en büyük cevabın Fransız halkının vermesi gerekir, düşünce ve inancı para ve hapis cezası ile korkutmak vicdansızlıktır, alçaklıktır. Fransa Ulusal Meclisi’nin ve Fransız Senatosunun tarihi gerçeklere Fransız olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Türkiye – Ermenistan barışına hiçbir şekilde katkı sağlamayacak olan bu yasanın siyasi gelecek hesabı ile kabul edilmiştir.”

  

Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada: “Bir asır önce yaşanan bazı olayların tarihçiler tarafından araştırılıp gün yüzüne çıkarılmalıdır. Fransa, Cezayir’de gerçekleştirdiği soykırım ve katliamı unutarak, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin bozulmasından menfaat ve medet umar duruma gelmiştir.” Denildi. 

 

TARİHLE YÜZLEŞEMEYE KULAKLARINI TIKADILAR

 

   NGC Başkanı Sayın şunları söyledi:“Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin tarihi ile yüzleşme çağrılarına kulaklarını tıkayan Fransa ve diğer bazı Batılı ülkeler, soykırım ve katliamların en alasını gerçekleştirirken, kendilerine toz kondurtmuyorlar. Fransa, Cezayir’de işlediği insanlık suçuna eşdeğer olabilecek inanç ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran ülke olma ayıbı ile tarihteki yerini almıştır. Fransa'nın 500 bin Ermeni oyu için almış olduğu inkâr yasası meclisin ancak onda birinin katıldığı oturumda kabul edilmiştir. Bu karar Fransa, Ermenistan veya başka bir ülkeye fayda sağlayabilecek bir yasa değildir. Sadece düşünce ve inanç mahkûm edilmiştir.” Dedi.

 

BU YASAYLA DÜŞÜNCE MAHKÛM EDİLMİŞTİR

 

Bu yasanın, Fransız İhtilali'nin ruhuna ve temel ilkelerine taban tabana zıt olduğunu vurgulayan Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman, “Bölgenin güçlü ülkesi durumuna gelmiş olan Türkiye’nin bu tür eylemlerle yıldıracaklarını sananlar ne kadar yanıldıklarını yakın tarihte göreceklerdir. Ancak, Fransa’nın bu tutumunun bir karşılığı mutlaka olmalıdır. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak, devletimizin bu anlamda alacağı her türlü kararı desteklediğimizi ve Fransa’nın bu sorumsuz davranışını şiddetle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim