Niğde Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından yürütülen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2015 Yılı Mali Destek Programı Sosyal Proje kapsamında desteklenen ‘Neticede Her Şey Güzel Olacak” projesinin Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, savcılar ve davetliler katıldı.

KAMERA: FATİH ÖZATA
 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür proje ile ilgili yaptığı açıklamada: “Ahiler Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili. Proje “Neticede Her şey Güzel Olacak” bu projenin aslında yürütücüsü Niğde Üniversitesi Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu uygulama ise Niğde E tipi Kapalı Ceza Evi. Bugün uygulama alanında bulunuyoruz, proje bir yıllık bir süreyi içeriyor, proje 120 bin TL destekli bir proje bütün proje ile ilgili laboratuvar ceza evinde kuruldu neticede de ceza evinde kalacak. Üniversite sadece projeyi yürütmekle, projeyi gerçekleştirmekle görevli. Tabi proje netice itibari ile Üniversitenin bir projesi fakat bu olaya sosyal sorumluluk projesi olarak baktığınızda üniversitenin temel fonksiyonlarından birini yerine getiren örneklerinden bir tanesi. Çünkü üniversitenin temel fonksiyonlarından birisi bildiğiniz gibi sosyal sorumluluk. Bu anlamda biz projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bu projenin gerçekleştirilmesinde destek veren Ahiler Kalkınma Ajansına ve bu projenin uygulama alanını açtıkları için Niğde E tipi Kapalı Ceza evi yönetimine başta başsavcımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu projenin sonunda hedefe uygun sonuçlar alınır çünkü bu projenin temel hedefi esas itibari ile burada bulunan hükümlü ve tutukluların gerçek hayata entegrasyonunu sağlamak. Bu anlamda baktığınızda burada edinecekleri meslekle buradan ayrıldıklarında kendilerine piyasada rahatlıkla iş bulabilecekleri bir meslek edindirme amaçlanıyor. Bu amaca uygun olarak da çalışmalar yürütülüyor. Başlatıldı yürütülecek, zannedersem ki proje önümüzdeki yaz aylarında sonuçlanacak. Projede Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulunda pek çok hocamız görev alıyorlar. İnşallah bu ve benzer projeler Niğde de bundan sonra daha fazla yer bulur. Çünkü netice de burada hükümlü ve tutuklular bizim insanımız bizim içimizden çıkan insanlar onlara dolayısıyla bu anlamda katkı sağlamak, destek sağlamak, ceza evinden çıktıktan sonra ki hayatlarında onların önlerini açacak bir takım meslekleri edinmeyi onlara sağlamak hepimizin görevi. Tabi ki bu görev başta üniversiteye düşüyor, üniversite de bu anlamda üzerine düşeni yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

Rektör Görür konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Bu projede mahkûmların edinecekleri meslek aslında dikim ile ilgili, erkek ve bayan giysisi dikimin öğreniyorlar. Buna yönelik olarak birçok dikiş makinesi olarak veya gerekli olan ihtiyaçları proje kapsamında karşılanıyor. 80 mahkum bildiğim kadarı ile meslek sertifikası, meslek edinme kursu alacaklar. Ama buna ilave olarak KOSKEP vasıtası ile de 100 hükümlü ve tutuklu girişimci sertifikası alacak. Girişimcilik sertifikası da son derece önemli. Birçok yerde bu sertifikaya bakarak iş veriliyor” dedi.


Açılışın ardından protokol üyeleri, atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim