LÖSEV, 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanının 99. yılını Ankara başta olmak üzere 9 ilde coşkuyla kutladı. Ankara’daki Cumhuriyet kortejine 2 bini aşkın gönüllü, aile ve genç katıldı.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Ankara merkezleri başta olmak üzere 9 ayrı ilde eş zamanlı olarak coşkuyla kutladı. İçerisinde Lösemili Çocuklara parasız tedavi başta olmak üzere tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi; anaokul, ilk, orta ve lise seviyesinde kolej standartlarında eğitim veren LSV Okul’un bulunduğu Ankara, İncek yerleşkesindeki LÖSEV Kent’te bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde 2 bini aşkın LÖSEV gönüllüsü, genci ve ailesi ile birlikte LSV Eğitim Kurumları okul bandosu korteji ile başlayan programda Lösemiden iyileşmiş gençler, tedavisi devam eden çocuklar, aileleri ve LÖSEV personel ve yöneticileri önce Atatürk büstü önüne çelenk bıraktılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşı devamında LÖSANTE Hastanesi konferans salonunda LSV Eğitim kurumları öğrencileri şiirden dansa çeşitli performanslar sergiledi.

LÖSEV Gençleri’nden Ata’larına söz: Cumhuriyeti Biz Yaşatacağız!

Cumhuriyet kortejinden sonra günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar, cumhuriyet temalı şiirlerin sunuşu, marşlarla düzenlenen ritim, LSV Eğitim Kurumları Öğrenci korosu ve öğretmenlerin vals gösterileri gibi içeriklerle renklenen program kapsamında yüzlerce katılımcı Cumhuriyetin kazanımlarını tekrar hatırlayıp coşkusunu doyasıya yaşadı. Bir dönemler koridorlarında lösemi ile mücadele ettikleri hastanenin bahçesinde ve konferans salonunda neşe ile umut ile gösterilerini yapan çocuklar duygu dolu anlar yaşattı.

Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor

LÖSEV 8 şehirde de bu coşkuyu yaşadı

Öte yandan LÖSEV’in irtibat ofislerinin bulunduğu 8 şehire de aynı coşku yansıdı. Kayseri İrtibat Ofisi, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı şehirlerden biri olan Sivas’ta LÖSEV gençleri ile birlikte önemli müzeleri ziyaret ederek tarihi eserleri tanıyarak Cumhuriyetin kuruluş yıllarının tarihini görme fırsatı edindiler. Aynı zamanda Kayseri’de ise LÖSEV yöneticileri, personelleri ve LÖSEV aileleri Çelenk bırakma törenine katılarak cumhuriyet etkinliklerinde yer aldı. Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi, özgürlük ve bağımsızlığın temsili Cumhuriyetimizin kuruluşu içten dileklerle kutlanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki LÖSEV’lilerle Yaşasın Cumhuriyet sesleri yükseldi.

Editör: TE Bilişim