Hüsnü YİĞİT gözlemlemiş ve yazdı

Niğde'de yaşayan bir insan olarak Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'ı gıptayla seyrediyorum. Kendisini adını uzun yıllar yaşatacak bir çalışma ve gayretin içinde görüyorum. İnsanların tribünde oturup sahada koşanları eleştirdiği bir dünyada o şikayet etmek yerine çözüm üretmeyi tercih ediyor. Herkesin konuşarak var olmaya çalıştığı yerde o işiyle var olmaya çalışıyor. Alın teri dökmek,mücadele etmek, zorluklarla baş etmek ve çalışmak galiba onun sözlüğünü dolduran kelimeler olsa gerek. Evet, Serkan Baran'ın lugatinde tembelliğe yer yok. Memlekete birşeyler kazandırmak ve kalıcı eserler bırakmak istediği attığı adımlardan anlaşılıyor. Nasıl olsa seçimi kazandım banane altyapıdan banane asfalttan banane alt geçit projelerinin peşinde koşmaktan deyip sırça köşküne çekilmek yerine mesai mefhumu gözetmeden koşturmasından iyi niyetli ve gayretli bir insan olduğu anlaşılıyor.

Serkan Baran reklam yapmıyor reklam yapmak yerine iş ve hizmet üretiyor. Esasında beni bu yazıyı yazmaya sevk eden düşüncede bu oldu. Yani bir adam hem iş ve hizmet üretiyor hem de bunu insanların gözüne sokmadan sessiz ve derinden yapıyor. Gürültü çıkarıp tantana yapmak yerine yaptığı işlerle var olmayı tercih ediyor.

Gözüme çarpan bu icraatlardan birkaç örnek vermek istiyorum.

İlk gözlemlediğim şey Bor'un dört tarafına bir harabe görüntüsü veren metruk binaların yıkılması oldu. Sanki üstünden bir deprem ve savaş geçmiş gibi duran yerler şimdi tertemiz olmuş. Bu da ilçeye yepyeni bir çehre kazandırmış.

Belediyenin araç parkını en son model araçlarla donatması başka belediyelerin hizmet satın alarak yaptırdığı işleri kendi personeli ve ekipmanı ile yapması gerçekten taktire şayan bir durum.

Bor'un ana meydanına kış günü insanların ayağı kayıp düşmesin diyerek halıfleks serdirecek kadar hassas düşünüyor.

Çoğu belediye başkanı yaptığı her işin bir kenarına kendi ismini ve resmini içeren bir tabela iliştirmeyi sever. Fakat Serkan Başkan'ın böyle bir işe teşebbüs ettiğini görmedim.

Bilbortlarda resimleriyle görünmek yerine bizzat çalışanların yanında görünmeyi tercih ediyor. Her yaptığı işi sosyal medyada köpürterek sunmuyor. Sağ elinin verdiğini sol eline duyurmadan yaptığı iyi işleri reklam etmiyor.

Serkan Baran genç dinamik ve çalışkan bir isim. Zihinlerdeki klasik politikacı imajından farklı bir politikacı imajı çiziyor. Babasından gelen bir yerel yönetim tecrübesi ile çocuk yaşlarından itibaren içinde yoğrulup büyüdüğü bir yeri yönetiyor şimdi. Özel sektörden gelen bilgi birikim ve tecrübesini kamu yönetiminde de kullanıyor.

Bilenler bilir altyapı ve kanalizasyon işi çok maliyetli olup görünürlüğü olmayan bir iştir. Bu işin görünürlüğü az olduğu için her belediye başkanı bu işlere girişmez. Fakat Serkan Baran gördüğüm kadarıyla gecesini gündüzünü insanlar sağlıklı su içsin diye bu altyapı işleriyle uğraşarak geçiriyor.

Çoğu ilin ana caddeleri bile birer köstebek yuvasını aratmazken Bor'un bağ aralarını bile sıcak asfaltla buluşturmak az bir hizmet olmasa gerek.

Bor'da gördüğüm taziye aracı zannedersem Niğde'nin başka yerinde yok. Ana cadde üzerindeki tasarruflu elektrik direkleri ise ilçeye ayrı bir güzellik katmış.

Peki tüm bu işleri araya seçimlerin hastalıkların girdiği bir sene içinde yapmak az birşey mi?

Kim ne derse desin Bor farkını göstermeye devam ediyor. Serkan Başkanı tebrik ediyorum Bor'u bir marka şehir haline getireceğine inancım ise tamtır. Buradan bu memlekete bir çivi bile çakmış olan bu memleket üzerinde emeği olan herkese selam ediyorum.

Editör: TE Bilişim