Niğde'de turizmin canlandırılması için İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ali Nebol Gümüşler Manastırı'nı ziyaret etti.



Gümüşler Belde Belediye Başkanı Bayrak Akdoğan, Koçyiğit ve beraberindekileri belde hakkında bilgilendirdi.

Gümüşler Manastırı çevresinde butik otellerin veya buna benzer yapıların yapılması gerektiğini kaydeden Meclis Başkanı Koçyiğit, şunları ifade etti:

"Biz bugün burada yerinde inceleme yapmak üzere geldik. Bir an önce ilimizin gerektiği gibi turizmden pay alabilmesi için ne gerekiyorsa meclis olarak yapacağız."

Gümüşler Belediye Başkanı Akdoğan ise, Gümüşler beldesinin turizm açısından çok önemli bir yöre olduğunu, dünyada sadece Gümüşler Manastırı'nda gülen Meryem Ana resminin bulunduğunu belirtti.

Beldeyi ziyaret eden turistlerin turlar şeklinde günübirlik gelip konaklamadan gittiklerini vurgulayan Akdoğan, "Amacımız gelen turistlere konaklama imkanı başta olmak üzere bir takım imkanları sunmak. Ama biz bunu turizm müdürüne bir türlü anlatamadık. Çevrede bulunan 10'a yakın ev var. Buraları istimlak edip, restore ettirerek butik otele dönüştürüp turistlerin burada kalmalarını sağlamalıyız. Bunun için İl Özel İdaresi'nin bu projemize destek vermesini istiyorum" dedi.



















Editör: TE Bilişim