Eğitim-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Özkan Mesajında şu görüşlere yer verdi.
Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, Türk Devriminin önderi Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 72. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.
Kurtuluş Savaşı'yla yurdumuzu parçalanmaktan, kurduğu Cumhuriyet'le ve gerçekleştirdiği devrimlerle, ulusumuzu geri kalmışlıktan kurtaran Büyük Önder Atatürk, gerçekleştirdiği devrimlerle de Türk insanını çağdaş dünya ile buluşturmuştur.
O, yıkılmış bir imparatorluğun enkazından, parçalanmak istenen bir topraktan, yok edilmek istenen bir toplumdan, bağımsız, çağdaş bir devlet, bir vatan ve bir ulus meydana getirdi.
O, Batı emperyalizmine ilk yenilgisini tattırdı.
O, Cumhuriyeti kurarak ulusumuzun tarihindeki en büyük atılıma cesaret ve umut verdi.
O, yakın tarihin en büyük devrimlerini gerçekleştirdi.
O, kurduğu devleti ve eserini, bir önder olarak başlattığı devrimci hareketi gençliğe emanet edecek kadar gençliğine güvendi.
Laik, demokratik, sosyal ve çağdaş bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı Yüce Atatürk, gerçekleştirdiği Türk Devrimi'yle bizlere aydınlık yarınların kapılarını açmıştır. O'nun yaktığı ve Türk Ulusu'na tuttuğu ışık, bugünlerde yaşadığımız ve tanık olduğumuz karanlık çabalara karşın hiçbir zaman sönmeyecektir. Atatürk gençliği atasından aldığı emanete mutlaka sahip çıkacaktır. Bu ulusun atasına olan sevgisini yüreğinden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.Ne Atatürk nede Atatürk sevgisi asla ölmeyecektir. İşbirlikçiler ve teslimiyetçiler arkalarını hangi emperyalist güce dayarlarsa dayasınlar, ihanetlerinde asla başarılı olamayacaklar,bir gün mutlaka Büyük Türk Milletine hesap vermek zorunda kalacaklardır.
Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefine ancak, O'nun izinden yürüyerek, ilke ve devrimlerini yaşatarak ulaşabiliriz. Bugün bizlere düşen görev, Yüce Önder Atatürk'ün, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara öğretmektir, içinden geçtiğimiz süreçte, emperyalizmin amaçları doğrultusunda rejimin değişmesi, ülkemizin ve ulusumuzun bölünmesi tehdit ve tehlikelerine karşı halkımızı uyarmak ve uyandırmaktır.
Eğitim-İş olarak inanıyoruz ki, Büyük Türk Milleti, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya yaşatmaya ve daha da geliştirip yüceltmeye kararlıdır. Bütün eğitim işgörenleri, Cumhuriyet’in öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir. Atamızın Gençliğe Hitabesi rehberimiz olacaktır.
Aramızdan ayrılışının 72. yılında, Yüce Önderimiz ,Türk Devriminin Büyük Lideri Atatürk'ü bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.
 
Editör: TE Bilişim