Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Doğu Akdeniz’in Geleceği ve Türkiye” adlı uluslararası sempozyum başladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde il protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarına, “Yurtiçi ve yurtdışındaki Üniversiteler ve kurumlardan, sosyal bilimlerin çeşitli disiplinlerinden onlarca bilim insanı, iki gün boyunca Doğu Akdeniz’in durumunu, geleceğini ve Türkiye’nin rolünü analiz edecekler. Bizler de Tarih, coğrafya, iktisat, kamu yönetimi, sosyoloji, tarih, siyaset ve uluslararası ilişkiler disiplinleri kapsamındaki çalışmaları dinleyecek ve onlardan istifade edeceğiz” diyerek başladı.

Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

“Akdeniz, özellikle Doğu Akdeniz, yıllar boyunca siyasi, sosyal ve ekonomik anlamdaki önemini korumuş ve hatta bunu her geçen gün artırmış olan bir bölgedir. Ülkemizin de bu coğrafyada yer alması, bölgedeki değişen dengeler ve gelişen olaylarla yakından ilgilenmesi gerekliliğini net bir şekilde ortaya koymaktadır” sözleri ile açıklamalarını sürdüren Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, bölgenin sahip olduğu değerleri dahi iyi ifade etmek, gelecekte ne tür gelişmelerin ortaya çıkabileceğinin öngörüsünü sunmak ve Türkiye’nin bu konudaki etkisini belirtmek amacıyla Üniversitemiz ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı gibi iki değerli kurumun iş birliğinde gerçekleştirilen uluslararası sempozyumun bu konularda önemli çıktılar sunmasını temenni ederek, katılımcı bilim insanlarına başarılar diledi ve sempozyumun düzenlenmesini sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Öğretim Üyeleri ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı idareci ve uzmanlarından oluşan Düzenleme Kurulu’nun tüm üyelerine teşekkürlerini ileterek açıklamalarını sonlandırdı.

Coğrafya, iktisat, kamu yönetimi, sosyoloji, tarih, siyaset ve uluslararası ilişkiler bilim dallarındaki çalışmaları kapsayan “Doğu Akdeniz’in Geleceği ve Türkiye” adlı uluslararası sempozyumunda, “Tarihi Süreçte Doğu Akdeniz (kültürel, siyasal, ekonomik durum)”, “Doğu Akdeniz’in Stratejik Durumu”, “Devletlerin Doğu Akdeniz Politikaları”, “Türkiye ve Doğu Akdeniz” ve “Bölgenin Geleceğe Dair Etkileri (beklentiler, öneriler)” gibi konular da derinlemesine işlenecek.

Editör: TE Bilişim