Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki büyük Deprem nedeniyle Niğde merkezde ağır hasar alan ve acil yıkım kararı çıkartılan binanın yıkımına başlanıldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki büyük Deprem sonrası Niğde genelinde 21 ağır hasarlı, 1 acil yıkım karı çıkartılan bina bulunuyordu. Yapılan incelemeler neticesinde ağır hasar alıp acil yıkım kararı çıkartılan Emin Erişingil caddesinde bulunan binanın yıkımına iş makinalarıyla kontrollü bir şekilde başlanıldı.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Niğde Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği müdürlüğü ekipleri tarafından binalarda yapılan hızlı tarama testleri de hız kazandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şuana kadar 2 bin müracaat yapıldığı ve 2 bin 750 binada incelemelerin yapıldığı öğrenildi. Çevre Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kent genelinde yapılan incelemelerde il ve ilçelerde bulunan Camilerde, Okullarda ve Kamu Kurumlarda tek tek incelendi.

Palandöken, “Ramazanda artan alışverişler israfa yol açmasın” Palandöken, “Ramazanda artan alışverişler israfa yol açmasın”

Editör: TE Bilişim