Bir kültür ve sanat projesi olan ve üniversite öğrencileri tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü 2018-I özel Çağrı tarafından desteklenen, “Bir Gençlik Dirilmeyi Bekliyor Projesi” kapsamında öğrenciler, 3 aylık proje boyunca 9 öncü şair ve fikir adamının unutulmaya yüz tutan şiirlerini yeniden gün yüzüne çıkarmak adına 9 liseye giderek, bu liselerde şairler adına yarışmalar düzenledi.

Yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerden oluşan ekiple İstanbul'a ve Ankara’ya kültür ve sanat gezisi düzenleyen “Bir Gençlik Dirilmeyi Bekliyor” projesi üyeleri, kapanış programı kapsamında da yarışmalarda derece yapan 9 liseli genci sahneye çıkararak, öncü şair ve fikir adamlarının şiirlerini bu öğrenciler vasıtasıyla seyircilerle buluşturdu.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar program sonunda yaptığı açıklamada, proje koordinatörlerini ve üyelerini tebrik ederek, “Şiir bir medeniyetin en üst dilidir. Öğrencilerimizin buna ilgi duyuyor olması çok önemli ve güzel bir durum. Şiir ile güçlü bağı olan kişilerin her zaman bir adım önde olduğuna inanan bir akademisyen olarak sizlerin de bu sayede hep önde olacağınıza eminim. Ayrıca üniversite olarak, topluluklarımızın bu tür kültür sanat etkinliklerine, projelerine olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Proje Sahibi ve Koordinatörü Ülkü Çabucak kapanış programında yaptığı konuşmasında, projeye Şubat ayında, içlerinde aynı hissiyatı ve duyguyu barındıran bir grup üniversite öğrencisi olarak başladıklarını ifade etti ve “Milli ve tarih bilincimizi ön planda tutarak bu projeyi oluşturduk” dedi.
Ülkü Çabucak sözlerini “Bu ülke topraklarında nefes aldığımız sürece tarihine ve kültürüne sahip çıkan, ecdadının ruhunu her daim diri tutan, her Türk gencinin,  çalışkan, azimli ve araştıran, en önemlisi okuyan, geleceğine ve ülkesine yön veren herkesin, bir ülküsünün olmasını temenni ederim” diyerek noktaladı.

Proje filmi ve şiir dinletilerinin yer aldığı programda, proje koordinatörlerine Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
 
 
Editör: TE Bilişim