Başkan Akdoğan, her zaman engellilerin yanında olduğunu ifade etti.


Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ülke nüfusun yüzde 10’unun engelli olduğunu belirterek; “Engelli insanımızı ihmal etmememiz onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Engelsiz bir ortam sağlayarak, yüzlerini güldürelim” dedi.

Açıklamasında Niğde Belediyesinin engellileri düşünerek gerçekleştirdiği çalışmalara yer veren Akdoğan, Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu vurguladı.

Başkan Akdoğan, “Hepimiz yarın engelli olmaya adayız. Şehircilik adına engellilerimize daha iyi imkanlar sağlamak için çalışıyoruz. Belediye olarak engellilerimize yönelik çalışmalara daha fazla ivme kazandırarak, engelli vatandaşlarımızı toplumda daha aktif bir konuma getirmek için çaba sarf ediyoruz. Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Belediye olarak engellilerimize yönelik düzenlenen gezi programlarına ve sportif faaliyetlerine katkı sağlıyoruz. Engellilerimizin sıkıntılarına çözüm noktasında gücümüzün yettiğince caba harcıyoruz. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz. Hayatlarını kolaylaştırma acısından şehir içi taşımacılığında engellilerimizin de yararlanabileceği özelliklere sahip araç getirilmesini sağladık. Diğer yandan Belediye içerisine asansör yapılması gerekli bir konu idi. Ve asansörün yapılmasını sağladık. Yaya kaldırımlarını engellilerimizi düşünerek revize ediyoruz. Bu çalışmamız önümüzdeki günlerde başlayacak olan yaya geçiş ve kaldırımlarım yapımlarında da görülecektir. Diğer yandan Niğde Sakatlar Derneğimiz için oluşturduğumuz dernek ofisinin yerine, daha rahat edecekleri bir dernek binasına kavuşmalarını sağladık. Niğde Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını Niğde Belediyespor kulübü bünyesine alarak engellilerimizin başarılarına başarı kattık ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerine katkı sağladık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen bütün faaliyet ve kampanyaların destekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim