Haberin Görüntüsü Aşağıda…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 78. yıldönümü törenle kutlandı.

Tören, Niğde Valisi Alim Barut,  AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Adalet komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenci ve vatandaşların Niğde Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürümesiyle başladı. 

 

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 78 yıl önce Niğde'ye teşrif ettiğini belirten Akdoğan; 1934 yılının 5 Şubat’ında Niğde’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 78. yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne, Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için Türkiye’de son on yılda önemli adımlar atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bölgesinde istediğimiz arzuladığımız ülke konumunda olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye artık bölgesinde olduğu gibi tüm dünyada söz hakkı olan bir ülke konumundadır. Bölgesinde söz sahibi olan güçlü ve lider bir ülke olma başarısı için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir” dedi.

 
" Dünyaya Adaletle Hükmetmiş Bir Milletin Evlatlarıyız "

Şehirlerimizde yaşanan olumlu gelişmeler ülkemizin kalkınmasına önemli katkıları olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi ziyaretinin onurunu 78. yılında da yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ise Niğdeliler olarak 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ü ağırlamanın onurunu yaşadık. Her geçen gün ilkleri yaşayan ve gelişimine devam eden şehrimizde başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu nedenle de Niğde’mizin marka bir şehir haline gelmesi içinde büyük projelere imza atmanın önemli olduğu bilinciyle Belediye olarak, alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyor, Niğde için önem taşıyan projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Dünyaya adaletle hükmetmiş bir milletin evlatları olarak milletimiz üzerinde oynanan oyunlara tek yürek mücadelemizi sürdürmeye devam ettiğimiz etmeliyiz. Sözde kararları milletimize yakıştıranlar önce kendi geçmişlerinde yaşattıkları gerçeklere bakmalıdırlar. Fransa hükümetinin sipariş bir oylamayla almış olduğu bu kararı bir kez daha kınıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında başarılı olan sporculara hediyeler verildi, şiirler okundu ve halk Oyunu ekibi gösteri sundu. 

 

Atatürk Kitapları ve Basında Niğde Sergisi



Törenin ardından, Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Niğde Gazeteciler Birliği ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.  Şeref Defterine Niğde Valisi Alim Barut “Ulu Önderimiz,  Niğde’mizi şereflendirişininin 78. yıldönümündeyiz. Şehrimiz tarihinde önemli yeri olan bugünde: Geçmişimizi gözden geçirmek, geleceğimize hazırlanıp umutla bakmak imkânı buluyoruz. İnanıyoruz ki; eseriniz olan Cumhuriyet sayesinde aziz milletimiz her geçen gün iyiye, güzele, huzura ve refaha doğru yol alıyoruz.  Tüm Niğde’liler ve Şahsım adına minnet ve saygılarımı sunuyorum.”diyerek duygularını yazdı.

 

 

Editör: TE Bilişim