Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

  

Yapılan açıklama da şu görüşlere yer verildi ; Engelli bireylerin hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması hem sosyal devlet anlayışının gereği hem de bir insanlık görevidir.

Engellilerin her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için; kalıcı ve çağdaş çözümler üretme sorumluluğu ile hareket etmekteyiz.

İl Müdürlüğü olarak Ailenin toplumun doğal ve temel birimi olduğu ve toplum ve devlet tarafından korunması gerektiğinin ve engellilerin tüm insan haklarından tam ve eşit ölçüde yararlanabilmesinin sağlanabilmesi için engelliler ile aile bireylerinin gerekli koruma ve desteği alması için her tür imkân sunulmaya çalışılmaktadır

Yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik ve engelliliğin önlenmesi konularında farkındalık ve bilinç oluşturarak engellilerin her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesi, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri, çevrenin engelsiz hale getirilmesinin hayata geçirilmesi için erişilebilirlik çalışmaları yapmaktayız.

2006 yılından itibaren bakıma muhtaç engellilerin yaşam koşullarının geliştirilmesi, daha yeterli ve daha yetkin bakım hizmetinden faydalanmaları için 2988 engelliye evde bakım hizmeti kapsamında bir asgari ücret ödenmektedir.

Bor Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde 196  Engelliye bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir.

Toplumun en dezavantajlı kesimi olan engellilerin onurlu, üretken ve mutlu bireyler olarak toplumsal hayatın her alanına eşit ve etkin katılımlarının sağlanması, engellilere yönelik ayrımcılığın önlenmesi, hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve kapsamlarının genişletilmesi için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak önemli adımları hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Engellilerimizin günlük hayatta karşılaşmış oldukları en büyük problem sahip olunan engeller değil; önyargıdır. Engellilerimizin yapabileceklerine, başarabileceklerine inanıp; onlara gerekli imkanlar sağlandığında, aşamayacakları hiçbir engel yoktur.

Özürlülük alanındaki sorunlar ancak tüm toplumun katkısı ve işbirliğiyle çözülebilecektir.

Engelli olanlar ile olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunacak tüm çalışmalara her zaman destek olacağımızı ifade ediyoruz.

Müdürlüğümüz bünyesinde sunduğumuz hizmetlerde her zaman yanımızda olan ve büyük desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere Mülki Amirlerimize, Belediye Başkanlarımıza ve  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde fedakarca çalışan tüm  personelimize şükranlarımı belirtmek istiyorum.

Engellerin birlikte ve beraber aşılacağı düşüncesiyle, tüm engellilerimizi ve ailelerini sevgi ile kucaklar; her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.


Editör: TE Bilişim