Niğde Valiliğine bağlı Avrupa Birliği Uyum ve Danışma kurulunun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapıldı.
 
Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, şube müdürleri, oda başkanları katılımıyla gerçekleştirildi.
Bir açılış konuşması yapan Niğde Valiliği AB proje sorumlusu Ayşegül Çakmak Uğur, ‘2010 yılı Ocak ayında yayınlanan genelge ile Niğde Valiliği bünyesinde Avrupa Birliğine Uyum ve Danışma kurulu oluşturulduğunu belirterek, kurulun düzenli olarak üç ayda toplandığını ve il genelinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediliyor. Üçüncüsü yapılan toplantı ile çağrısı yapılacak 6 projenin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Niğde’de öncelikli olarak bir koordinasyon merkezi oluşturacağız. Ardından bu merkez aracılığı ile henüz çağrısı yapılmayan 6 proje için neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu AB projeleri bürosu ile gençlik projeleri üzerinde, Niğde Belediyesi yerel yönetimler ve kentsel projeleri üzerine, Niğde Üniversitesi ise gençlik projeleri ve akademik faaliyetlerde bu büroları etkin olarak kullanmaktadır. Niğde Valiliği olarak bizde katılım öncesi ortaklık projeleri üzerine faaliyet göstermekteyiz” dedi.
Uğur, ‘Son başvuru tarihi 30 Kasım 2010 olan Sivil Toplam Diyalogu Mikro Destek hibe programı ve 2010 yılı sonuna doğru çağrısı yapılacak 6 proje için toplamda 19 milyon 600 bin Euro hibe desteği alınabilecek. Mikro destek hibe programı için son başvuru tarihimiz 30 Kasım. Ancak diğer altı proje için henüz çağrıya çıkmadık ve bu yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. İçerisinde meslek standartlarının güçlendirilmesi, Demokrasi, insan hakları ve vatandaşlık eğitimleri, kadına karşı şiddetin önlenmesi, engellilerin topluma kazandırılması ve kültürel konularda işbirliğinin geliştirilmesi gibi konu başlıklarının yer aldığı projelerde Türkiye genelinde yapılacak başvurulara 19 milyon 400 bin euro hibe desteği verilecek. Bizim önceliğimiz bu projelerden Niğde’nin aslan payını almasıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul edilen gençlik projelerinin tanıtımı yapılarak toplantı son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim