Tarih 12 Aralık 1990, bundan tam 23 yıl önce böyle bir soğuk günde 51 Haber Gazetesi  doğdu dile kolay. Bu doğuş ile birlikte Niğde  basını gücüne bir güç daha kattı.

 

 

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İsmet Ünver  23. Yaş günümüz münasebetiyle yaptığı açıklamada, bugün 22 yılı geride bırakarak 23. Yıla Merhaba dedik.  Doğuşumuzdan hoşnut olanlar oldu, olmayanlar oldu. Tereddütle yaklaşanlar olduğu gibi sevgi ile bağrına basanlar da oldu. Hoşnut olanlar, sevgiyle bağırlarına basanlar yanılmadılar, hoşnut olmayanlar, tereddütle yaklaşanlar ise, yanıldıklarını kısa zamanda anladılar dedi.

 

Çünkü yayın hayatında basın ahlak, ilke ve yasalarına bağlı kalarak, tamamen Ülkemizin ve ilçemizin menfaatlerini koruyan, yücelten, haklarını savunan yayın çizgisiyle kısa sürede halkımızın takdirini kazanmaya başladık.

 

Haberlerimizde tamamen gerçekçiliğe, objektifliğe özen ve dikkat gösterdik. Dayanıksız, mesnetsiz, aslı astarı olmayan uydurma, gazetecilik diliyle asparagas hiçbir habere ve yazıya sayfalarımızda yer vermedik. Kişilerin, kurum ve kuruluşların mahremiyetlerine girmedik. Tamamen dürüst, objektif, doğrulardan yana habercilik yapmaya çalıştık. Daima doğruların, doğrunun yanında, yanlışların, yanlış yapanların karşısında olduk. Ömrümüz yettiği sürece de olmaya devam edeceğiz.

 

Tarafsız kalmadık, kalamazdık. Çünkü biz, ülkemizi çok seviyoruz, ilimizi  çok seviyoruz. Taraf olduysak ülkemizin menfaatlerinden, birlik ve bütünlüğünden yana, ilimizin  sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasından yana taraf olduk. Bu konuda taraf olmayı da sürdüreceğiz. Başka Türkiye olmadığı gibi başka Niğde’de  yok.

Bu ülkede yaşayan, bu topraklarda doyan, bu ülkeyi ve topraklarını seven, dini bütün, Türklüğü bütün, niyeti düzgün hiçbir insanın bizim gibi düşünmekten başka düşüncesinin ve emelinin olabileceğini düşünmüyor ve aklımızın ucundan dahi geçirmiyoruz.

 

Aklımız doğru, fikrimiz doğru, yolumuz doğru. O zaman bu yolda yılmadan, bıkmadan, usanmadan, eğilmeden dimdik yürüyeceğiz. Kimse bizi bu yoldan alıkoyamayacak.

 

Bundan kimsenin ama hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

Bu ülke var oldukça hep birlikte olmak dileğiyle…


Editör: TE Bilişim