Niğde'de Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. Enerji Bir-Sen Niğde İl Başkanı Vedat Demir, sendika üyeleriyle birlikte Memur-Sen İl başkanlığında yapıtğı açıklamada, zorlu bir süreçten geçildiğini söyledi.

Bakan Şimşek: “6 milyon 818 bin 285 kişinin borcu silindi” Bakan Şimşek: “6 milyon 818 bin 285 kişinin borcu silindi”

Son 20 yıllık süreçte demokratikleşme, özgürleşme ve sendikal örgütlenme alanında atılan bütün olumlu adımların bir bir geri alındığını iddia eden Demir, toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmadığına işaret etti.

Demir, Anayasa Mahkemesince mart ayında toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kamu görevlilerimizden aylık 345 lira kesinti yapıldı. Tasarruf tedbirleriyle personel servis hizmetinin kaldırıldığı, koruyucu giyimin engellendiği, fazla çalışma ücretinin kısıtlandığı ve toplu sözleşme hükümlerinin engellendiği görülürken, sosyal hak olan lojman kiralarına ise fahiş artışlar yapılacağı açıklandı. Toplu sözleşme ikramiyesinin kayıplarıyla birlikte iade edilmesini, servis hizmetine dokunulmamasını hatta daha da yaygınlaştırılmasını, koruyucu giyim kazanımımızın önündeki engellerin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretinin yetersizliği dikkate alınarak artırımlı olarak ödenmesini, lojman, sosyal tesis ve kampların faydaları dikkate alınarak yaygınlaştırılmasını, 1. Dereceye 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesini, emekli aylıklarında hak kayıplarının giderilmesini ve ücretlerin adil bir seviyeye yükseltilmesini, Mühendislik Meslek Kanununun çıkarılmasını, mühendis, mimar, teknik personelle idari personelin mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesini, istiyoruz."

Editör: Selim GÖKEL