Niğde Ziraat Odası Başkanlığında görevli Ziraat Mühendisleri Niğde genelinde ki Köylerdeki tarlalarda saha çalışmaları yaparak çiftçileri bilgilendirdi.

Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor

Niğde Ziraat Odasında görev yapmakta olan Ziraat Mühendisleri çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanan iyi tarım uygulaması başta olmak üzere verilen destekler anlatılırken, çiftçilerin yetiştirmekte olduğu ürünlerin nasıl olduğunu, hastalık olup olmadığı veya neler yapması gerekti konusunda çiftçileri bilgilendirdi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar yaptığı açıklamada; ‘Mühendisler alanlarda gezerek Patates Elma ve benzeri ürünleri ekimini yapan çiftçilere, ektikleri ürünlerde meydana gelebilecek hastalıklar nedeniyle ürün kaybına neden olmaması için alınması gereken önlemler ile iyi tarım uygulamaları, çiftçilere verilen destekler ile ilgili köylüler bilgilendirildi’ dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’ “Tarımsal ürünlerimizi hastalık ve zararlılardan korumak için doğru ilacı, doğru zamanda, uygun dozda bekleme süresine dikkat ederek uygulamamız gerekmekte. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız da üreticilerimize arazide devamlı olarak bu konuda danışmanlık desteği veriyor.” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim