Niğde'de Eğitim ve Sağlık çalışanlarının banka promosyon sorunları var. Bu haberler sitemizde en çok yorumlanan haberler oluyor. Bu konuda sendikalar açıklama üstüne açıklama yapıyor.  Sendika temsilcileri Vali Alim Barut'u ve ilgili kurum müdürlerini göreve davet ediyor. 


Sendikaların bu açıklamaları havada kalıyor. Niğde Valisi Alim Barut ve İlgili kurumların müdürlerinden ses çıkmıyor. 


EĞİTİM ÇALIŞANLARININ PROMOSYON MAĞDURİYETİ DEVAM EDİYOR



 Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Uğraş Eğitim çalışanlarının Promosyon mağduriyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında;


Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak “Banka Promosyon Antlaşması” çerçevesinde, eğitim çalışanlarına ödenmesi gereken promosyon ile ilgili olarak zorla imzalattırılmaya çalışılan ve hiçbir hukukî dayanağı bulunmayan “taahhütname” ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile daha önce görüşmelerimiz olmuş ve bir çözüm bulunamamıştı. Bunun üzerine Niğde Valiliği’ne konu ile ilgili olarak 26 Haziran 2013 tarihinde resmî yazı ile başvurmuştuk. Ancak yaptığımız resmi başvurunun üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen ne Niğde Valiliği, ne Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ne de ilgili banka tarafından henüz sorunun çözümü için bir adım dahi atılmamıştır.

09.08.2010 tarihli 2010/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi sonrasında, kamu kurum ve kuruluşlarının, banka maaş promosyonlarının tamamını personeline dağıtması gerektiği mevzuatın çok açık hükmüdür. Hiçbir kurum ve ilgili banka, hukuki dayanağı olmayan “taahhütname” adı altında ek bir metni çalışanlara zorla imzalattıramaz. “Taahhütname” imzalamayan çalışanların promosyonlarının ödenmemesi, en hafif ifadeyle hak gaspıdır. Tüketim maddelerine her gün zam gelirken, %3’lük zam artışı ile kıt-kanaat geçinmeye çalışan eğitim çalışanlarına hakları olan promosyonların ödenmemesi; üstelik başta Niğde Valiliği olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya ilgisiz kalmaları, sorunun çözümü yolunda en küçük bir girişimde bulunmamaları kabul edilebilir bir durum değildir.

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak yetkililere soruyoruz:

“Taahhütname” adı altında imzalattırılmaya çalışılan, ancak ne promosyon şartnamesinde ne de maaş ödeme protokolünde bahsi geçmeyen uygulamanın yasal bir dayanağı var mıdır?

“Taahhütname” imzalamayan personele promosyon ödenecek midir? Ödenecekse hakları olan promosyon paraları ne zaman hesaplarına yatırılacaktır?

“Taahhütname” imzalamayan personele promosyon ödenmeyecekse, ödenmeme sebebinin yasal dayanağı nedir?

“Taahhütname” imzalamayan personele ödenmeyen promosyon paraları hangi hesapta bulundurulacaktır? Ödenmediği takdirde ödenmeyen bu paralar hangi hesapta ve hangi işler için kullanılacaktır? Promosyon antlaşmasının bitim tarihine kadar ödenmemesi durumunda bu paralar bankanın hesabına mı aktarılacaktır?

“Taahhütname” imzalamayan personele promosyon ödenmemesinin sorumlusu İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür, yoksa ilgili banka mıdır?

İlk promosyon ödemeleri Haziran-2013 maaşlarının ödenmesinden sonra gerçekleştirilmiştir. “Taahhütname” imzalamayan personelin promosyonları henüz ödenmemiştir. “Taahhütname” imzalamayan personele eğer promosyon ödenecekse, Haziran-2013 tarihinden itibaren hesaplanan yasal faizleri de eklenerek ödenecek midir?

Niğde Valiliği’ne yaklaşık bir ay önce resmî yazı ile başvurmamıza rağmen neden gerek İl Valiliği ve gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından herhangi bir girişimde bulunulmamıştır? Konu ile ilgili olarak olumlu veya olumsuz sendikamıza herhangi bir cevap verilmemiştir?

Hiçbir yasal dayanağı olmayan “Taahhütname”yi imzalamadıkları için hakları olan promosyonu alamayan eğitim çalışanı sayısı ne kadardır?

Promosyonları yatırılmadığı için mahkemeye gidecek eğitim çalışanlarının mahkemeyi kazanmaları durumunda mahkeme ve avukat masrafları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mı yoksa ilgili banka tarafından mı karşılanacaktır? İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacaksa bu “Devleti Zarara Uğratmak” olmayacak mıdır?

Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarının promosyon hakları konusunda sonuna kadar konunun takipçisi olacağız. Başta BİMER olmak üzere her türlü yasal hakkımızı kullanacağız. Yasal hakları konusunda tüm eğitim çalışanlarına her türlü hukukî desteği de vereceğiz.

Başta Niğde Valisi Sayın Alim BARUT olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini promosyon sorununun çözümü konusunda somut adımlar atmaya ve sorunun bir an önce çözülmesi konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz."dedi. 


SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA RAHATSIZ...
BU HABER NEDEN BU KADAR ÇOK YORUM ALDI... TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim