Niğde’de öğrenci başarısı artırma projesi kapsamında okullar tarafından gerçekleşen veli ziyaretleri devam ediyor.  Halil Kitapçı İlköğretim Okulu’nun bu yıl başlattığı veli ziyaretlerinden birine İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de katıldı. Zor şartlar altında yaşayan öğrencilerin evlerini ziyaret eden eğitimciler duygusal anlar yaşadı.

 

Eğitimin okul, veli, öğretmen ile birlikte üçlü bir saç ayağı üzerinde kurulduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, bu ziyaretlerin eğitimde başarıyı artırmak, öğrencilerin tanınması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Halil Kitapçı İlköğretim Okulu öğrencisi Murat ve Serdar Polat kardeşlerin evine ziyarette bulunan Ekinci, öğrenci velileriyle sohbet etti. Öğrencilerin sadece okulda öğretmeni olmadıklarını vurgulayan Ekinci, “Eğitimin sadece okuldaki dört duvarla sınırlı kalmaması gerektiğine inanıyorum. Bizler öğrencilerimizin hem annesi hem babası hem de öğretmeni olmalıyız. Öğrencilerimizin evlerini ziyaret ederek nasıl bir ortamda ders çalıştıklarını, velilerinin durumlarını yerinde görmek istiyoruz. Bu amaçla ilimizdeki okullarımızda veli ve ev ziyaretleri ara verilmeden devam ediyor. Eğitim-öğretim faaliyetlerini 24 saat sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“Eğitimde kaybedilecek, feda edilecek bir çocuğumuz bile yoktur” diyerek bu ziyaretlerin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bizim de doğduğumuz evler böyleydi. Zor şartlar altında okuduk. Öğrencilerimizi şartları ne olursa olsun mutlaka eğitime kazandırmamız, onları gelecek için yetiştirmek bizim en önemli görevimizdir” dedi.

 

İkinci ziyaret Zübeyde ve Müslüm Yelmez kardeşlerin evi oldu. 7. Sınıf öğrencisi Müslüm Yelmez’in sazıyla çaldığı türküyü dinleyen misafirler, öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.

 

Öğrenci evi ziyaretlerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Halil Kitapçı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Binici, Müdür Yardımcısı Recep Taş, öğretmenler D. Ali Erdoğan ve Elmas Boztaş katıldı. 



Editör: TE Bilişim