Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi tarafından tüm Türkiye’den 1 milyonun üzerinde öğrencinin katılımın gerçekleştirdiği ilkokul, ortaokul ve liseler için düzenlediği Siber Zekâ Bilgi Yarışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı.  10 sorunun tamamını en kısa sürede tamamlayan ilkokul ve ortaokul kategorisinde ilk 100, lise kategorisinde ise ilk 50 öğrenci listeye girmeye hak kazandı.

Lise grubunda yarışmada başarı gösterenlerden birisi de Niğde'den Bor Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencisi Pınar Palalı oldu. 

2020 SİBER ZEKA BİLGİ YARIŞMASINI KAZANAN OKULLAR BELLİ OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, resmi internet sitesinde yayınladığı, Siber Zeka Bilgi Yarışması kazananlarına dair duyuruda "Tüm Türkiye’den  yoğun katılımın gerçekleştiği ilkokul, ortaokul ve liseler için düzenlemiş olduğumuz Siber Zekâ Bilgi Yarışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmanın kazananları belli oldu. 10 sorunun tamamını en kısa sürede tamamlayan ilkokul ve ortaokul kategorisinde ilk 100, lise kategorisinde ise ilk 50 öğrencimiz listeye girmeye hak kazandı. Katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarı dolu bir eğitim dönemi temenni ederiz." denildi. 

Bor Ramazan Konuş Fen Lisesi geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK Döner Kanat ve Sabit Kanat Kategorilerinde ilk kez düzenlenen 1’inci Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda finale kalmış ve Gaziantep'de düzenlenen Teknofest etkinliklerine katılma hakkı kazanmıştı. 

Editör: TE Bilişim