Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile ilgili istatistiki bilgiler ışığında Niğde’nin sınavlardaki durumu masaya yatırılıyor. Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık başkanlığında ilköğretim okulları müdürleriyle yapılan değerlendirme toplantılarına Müdür Yardımcıları İsmail Karacan ve M. Ali Durak da katılıyor.


Niğde’deki ilköğretim okulları müdürleriyle gruplar halinde toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, “Niğde’nin SBS’deki sonuçlarını analiz ettik. AR-GE birimimiz tarafından hazırlanan istatistiki veriler ışığında başarı ve başarısızlık durumlarını müdürlerimizle birlikte inceliyoruz. Başarısızlığın nedenlerini tespit ediyor, çözüm yolları arıyoruz” diye konuştu.

Bu toplantılarda yapılan değerlendirmelerin idareciler tarafından okullarda öğretmen ve öğrencilerle paylaşılacağını vurgulayan Akbıyık, “Bu toplantılardaki analizleri ve sunulan çözüm yollarını önemsiyorum. Buradaki tahlil ve değerlendirmeler önümüzdeki sınavlarda bize yol gösterecektir. Bu vesileyle ikinci yarıyılda daha çok çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Konferanslar, toplantılar düzenlenecek ve bu değerlendirme toplantıları önümüzdeki günlerde ilçelerde de gerçekleştirilecektir” dedi.







Editör: TE Bilişim