Bor’lu hemşerimiz Prof. Dr. Gültekin Yıldız, öğretim görevlisi olarak çalıştığı Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ‘ne Dekan olarak atandı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan yeni dekanlar belli oldu. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne Bor’lu hemşerimiz Prof, Dr. Gültekin İşletme Fakültesi Dekanlığına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gültekin YILDIZ atandı.
 
1948 yılında Niğde Bor’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans çalışmasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yönetim-organizasyon alanında, doktora çalışmasını Paris-Sorbonne Üniversitesinde sürdürdü. 1984 yılında doktor, 1989 yılında doçent, 1995 yılında da profesör ünvanlarını aldı. Doktora sonrasında Paris CNAM’da araştırmacı, doçentlik sonrasında ise (1993) Paris İESTİ’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1974-1978 yılları arasında Azot Sanayi Genel Müdürlüğünde Yönetim Organizasyon ve İşçi-İşveren İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı. Bu arada kurumun yeniden yapılanması, ücret sisteminin kurulması gibi faaliyetleri yürüttü. İETT, İSKİ ve İstanbul Maltepe Belediyesinde seminerler; İETT’de toplam kalite ve toplam kalite bilincinin yerleştirilmesi, sorun çözme ve karar verme teknikleri konularında üst ve orta düzey yöneticilere yönelik eğitimler verdi. ASFA Eğitim Kurumları, Çınar Eğitim Kurumları, İSFALT ve İSTON’da yönetim ve insan kaynakları alanlarında danışmanlık yaptı, eğitimler verdi. YazakiSa A.Ş.’de toplam kalite, kalite çemberleri ve sorun çözme yöntemleri konusunda uzun süreli seminerler verdi. Federal A.Ş.’nin yeniden yapılanması ücret ve başarı değerleme sisteminin kurulması faaliyetlerini yürüttü.  Kaynak Holding’in yeniden yapılanma ve kurumsallaşma süreci ile ilgili olarak personel seçim sistemi, ücret ve başarı değerleme sisteminin kurulması, kariyer planlama, eğitim sistemi, rotasyon planının yapılması, süreç iyileştirme ve toplam kalite bilincinin yerleştirilmesi gibi faaliyetleri yürütmekte, Sakarya Üniversitesinde yönetim oranizasyon, insan kaynakları yönetimi, modern yönetim teknikleri, iş değerleme dersleri vermektedir. İşletmelerde İşgören Yönetimi ve İşletmelerde Toplam Kalite Yönetimi adlı kitapları yanında alanı ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda yayını bulunmaktadır. Ayrıca orta ve büyük ölçekli işletmelerde kullanılan insan kaynakları yönetimi ve bordro konusunda bir bilgisayar paket programının geliştirilmesi projesinde insan kaynakları uzmanı olarak Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ile birlikte proje danışmanlığı görevini yürütmektedir. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
 
Editör: TE Bilişim