ODTÜ Koleji Body Worlds (Orijinal Vücut Dünyası) Sergisine katıldı. 10 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret etti.

  

ODTÜ Koleji, 10 Kasım Cumartesi günü Ankara’da Orijinal Vücut Dünyası Sergisi ile Anıtkabir’i ziyaret etti. İnsan vücudu, sağlıklı beslenme, sigaranın etkileri ile ilgili gözlem yapma imkanı bulan öğrenciler, öğleden sonra da Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

  

ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş yaptığı açıklama da “Öğrencilerimizin Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri insan vücudu ile ilgili bilgileri pekiştirmeleri, kendi vücutlarının sıradan bir şey olmadığını görmeleri amacıyla orijinal vücut dünyası sergisini ziyaret ettik. Sergide plastinasyon yöntemiyle korunan ve tıp eğitimnde kullanılan vücut bölümlerini gözleme şansı bulan öğrencilerimiz çok karmaşık bir yapıda olan vücutlarını tanıma şansı buldular. Yurtdışından gelen ve bugüne kadar 35 milyon kişinin ziyaret ettiği serginin Ankara'da oluşturulan teması yaşam döngüsüydü. Sergide ceninin ana rahmine düşmesinden yaşlılığa kadar tüm yaşam süreci göz önüne serildi. Sağlıklı beslenmenin önemini, sigaranın zararlarını yaşanmış örnekler üzerinden görme şansı bulan öğrencilerimiz çok yararlı ve verimli bir çalışmayı tamamlamış oldular.

 

Öğleden sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında Anıtkabir'in avlusunda Atatürk'ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden yayınlandı. Ülkenin dört bir yanından gelen çocuk, yaşlı, genç, her yaştan insanlarla birlikte Atatürk’ü anmış olduk.



Editör: TE Bilişim