Niğde’de Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl gerçekleşen 'Mesleki teknik eğitim, okul ve kurumlar arası 6. proje tabanlı beceri yarışması' bu yıl da yapıldı.

Faik Şahenk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşen yarışmaya bilgi iletişim hizmetleri grubundan 7, sağlık hizmetleri grubundan 2, tasarım ve uygulama hizmetleri grubundan 10, turizm hizmetleri grubundan 3, üretim ve teknoloji hizmetleri grubundan ise 7 olmak üzere 29 proje katıldı. Niğde Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 15 mesleki teknik eğitim, okul ve kurumların katıldığı yarışmada ilginç projelerle dikkat çekti.

Yarışmada dereceye girenlere başarı ve katılım belgesi verilen törende bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğrencilerin beceri ve gayretleri ile ortaya çıkan projelere katkıda bulunanlara teşekkür etti. Yarışmada birinci olan okulların Ankara’da yapılacak olan bölge birinciliğine katılmaya hak kazandığını vurgulayan Eser, öğretmen ve öğrencilerimizin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.

Proje Tabanlı Beceri Yarışması sonuçları şöyle oluştu:

Bilgi ve iletişim teknolojileri grubunda Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “E-Masa” projesiyle, Sağlık hizmetleri grubunda Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi “Burun-matik” projesiyle; Tasarım ve uygulama hizmetleri grubunda Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi “Telin Sesi, Nakışın Dili” projesiyle, Turizm hizmetleri grubunda Niğde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi “Niğde Şölen” projesiyle; Üretim ve Teknoloji grubunda Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “Konuşan Levhalar” projesiyle birinciliğe layık görüldü.






Editör: TE Bilişim