Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisinde açılmış olan değişik branşlarda ki kursların sergi ve sertifika töreni yapıldı.



Halk Eğitim Merkezi bahçesinde yapılan törene Niğde Valisi Âlim Barut, eşi Miyase Barut Hanımefendi, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı, İş Kur Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Teftiş Kurulu Başkanı, Kurum Müdürleri, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, Şube Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın kabulü ile başlayan program, kursiyerlerin ve protokolün konuşmaları ile devam etti.

Okuma Yazma kursuna gidip kursu başarı ile tamamlayan Fatma Kürk kursu açanlara ve vesile olanlara teşekkür etti ve şiir okudu. Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Derya Demirtoka ise günün anlam ve önemine konuşmalarını yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet Ceylan konuşmalarında, “Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin yeri ve önemi büyüktür. “Yediden Yetmişe Eğitim” ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim merkezlerinde, iyi insan iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bizler Halk Eğitim Merkezi olarak başta merkez ve merkeze bağlı köy ve kasaba okullarımız, İl Jandarma Alay Komutanlığı, Açık ve Kapalı Ceza Evleri, Sakatlar Derneği, Halıcılık Birliği, İşkur, Türk Hava Kurumu, Polis Meslek Yüksek Okulu, Gıda Tarım İl Müdürlüğü, Müftülük ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 202 öğretmen ve usta öğreticimiz ile birlikte hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde çalışarak, halktan gelen talepler doğrultusunda kurslar açtık ve bunları tamamladık. Açtığımız bu kurslarda bize her zaman destek olan Sayın Valimize, kurs açmamız için bizi sürekli teşvik eden İl Milli Eğitim Müdürümüze, kurslarımız için okullarını açan okul müdürlerime, kurs öğretmenlerime, halk oyunları ekibime, halk eğitimde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, tüm kursiyerlerimize ve değerli Niğde halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ise yaptığı konuşmalarda, “ İnsanın olmadığı yerde eğitimde olmaz. Eğitim hayat için su gibidir. Eğitim birlikte yaşamanın ve kardeşliğin teminatıdır. Vücut sağlığı için spor ve sağlıklı beslenme ne kadar önemli ise , anlamlı bir hayat için eğitimde o kadar önemlidir. Eğitime önem veren toplumlar ve milletler rahat yaşamışlardır. İçinde bulunduğumuz çağ bilgi çağıdır. Bilgi ve teknolojideki gelişmeye ancak sürekli hayat boyu geliştirmeliyiz. İşte bu bağlamda halk eğitim merkezlerinin önemi bir kat daha artmaktadır. Kurumumuz yöre insanının ilgi ve istidatları ölçüsünde çalışmalar yapmalıdır. İlimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 72 kursumuz açılmış olup, SBS, LGS kursları, Bilgisayar, İngilizce, Aile Eğitimi ve Aile Rehberlik kursu, emlak danışmanlığı, Doğal gaz, katı-sıvı yakıtları kursu, Çağrı merkezi, Evde Çocuk Bakımı, kadınlarımıza yönelik çeyiz ürünleri, pike ve nevresim takımı, dikiş nakış kursları, mantar yetiştiriciliği, fidan üretimi, aşçı çırağı yetiştiriciliği, cenaze hizmetleri, diksiyon, Osmanlıca, Arapça, işaret dili, Gitar, Bağlama ve Sportif kurslar gibi, toplam 76 dalda, 123 Meslek edindirme, 21’i Okuma Yazma ve 268’i Sosyal Kültürel kurslar olmak üzere toplam 412 kurs açılmıştır. Açtığımız bu kurslarda 5987 bayan, 4517 erkek, toplam da 10504 vatandaşımız faydalanmıştır.” diyerek konuştu.

Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterisi ile devam etti.  Kurslarda başarılı olan kursiyerlere protokol tarafından sertifikaları takdim edildi. Daha sonra sergi açılışında bir konuşma yapan Niğde Valisi Alim Barut, “ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kurslarda büyük bir başarı gösteren kursiyerlerime ve kurs öğretmenlerimize de emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Halk eğitim merkezlerinin önemini bir kez daha görmüş olduk.” diyerek konuştu.

Sergide kurs öğretmenlerinin desteği ile kursiyerler tarafından yapılan el işlemeleri ve sanatları sergilendi. Sergide Niğde Valisi Alim Barut, kursiyerlerden yaptıkları elişleri ile ilgili bilgiler aldı. Program serginin gezilmesi ile birlikte son buldu. 
















Editör: TE Bilişim