Dört öğretmen ve yedi öğrenciden oluşan Niğde Bilsem Proje Ekibi, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında, açılması planlanan 3. Havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrif edeceği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen proje yarışma finaline sunacağı 9 projeyle damgasını vurdu.

Teknofest’te yer alan İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının 4 farklı alt kategorisi olan Çevre, Sağlık, Ulaşım ve Eğitim kategorilerinden Çevre kategorisinde “Güneş Ağacı” ve “PiezoKaro” isimli 2 proje; Sağlık kategorisinde “Askeri Bileklik”, “Mavi Bileklik” ve “Güvenli Bebek Arabası” isimli 3 proje; Ulaşım kategorisinde “CarCam”, “PiezoTeker” ve “AKTİS” isimli 3 proje; Eğitim kategorisinde “Konuşarak Öğreniyorum” isimli 1 proje olmak üzere toplamda 9 proje ile yarışmanın bütün kategorilerine katılmaya hak kazanan Niğde Bilsem ulusal proje ekibi, projelerini büyük jüri önünde sunacaklar.

Bilsem Müdürü İsa Aliç: “Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olarak görülen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali sayesinde Roket, otonom sistemler, yapay zekâ, İHA dahil olmak üzere 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Her bir yarışmanın, yarışma ile ilgili bir alanda faaliyet gösteren paydaşı bulunuyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen yarışmaların destekçileri arasında, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, Havelsan, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat yer alıyor. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar olmak üzere tüm yönetim ekibine, projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, proje ekibimizin Niğde’mizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.
 
Editör: TE Bilişim