Niğde Kemal Aydoğan İlkokulu-Ortaokulu Rehberlik hizmetleri kapsamında 2.si gerçekleştirilen “Kariyer Günleri”nin konuğu Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar oldu. 8. Sınıf öğrencileriyle hoşsohbet bir ortamda gerçekleşen söyleşide, sayın Halil İbrahim Yaşar kendi hayatından örnekler vererek, öğrencilerin sorularına cevap verdi.

 

Milli Eğitim müdürü Yaşar; öğrenci, öğretmen ve Okul Aile Birliği üyelerine hitaben, eğitime yapılan yatırımların öğrenci odaklı olduğunu ifade ederek “Siz yoksanız, bizlerde yokuz. Siz varsınız ki, biz varız. Sizleri en iyi yerlere getirmek bizlerin asli görevidir” dedi.

 

Küçükken en büyük idealinin öğretmen olmak olduğunu vurgulayan sayın Yaşar, öğretmen olmanın önemine dikkat çekerek, 4+4+4 sistemi ile anasınıfından üniversiteye değin öğrencilerin 14 yıl boyunca öğretmenlere emanet edildiğini, böylelikle öğrencilere ulaşabilmenin, toplumsal sorumlulukları yerine getirebilmenin şerefine haiz olunduğunu ifade etti.

 Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrencilerin kendilerine güvenmelerinin önemini belirterek, “Okulunuzda bulunan model alınabilecek öğretmenleri örnek alın ve öğretmenlerinizde gözlemlediğiniz iyi nitelikleri kendinizde bütünleştirin tavsiyesinde bulundu. “Herkesten birer parça alarak çok iyi bir idol oluşturabilirsiniz ve o da siz olabilirsiniz” dedi.

 

Öğrencilerin en çok merak ettikleri konu olan TEOG sınavına ilişkin sorular doğrultusunda , ilimizin TEOG sonuçlarına göre Kemal Aydoğan Ortaokulu’nun başarılı bir grafik sergilediğini belirterek özel okullardan sonra devlet okulları arasında en başarılı okul olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Müdürümüz, geçen yılki TEOG sınavı sonuçlarına göre, ilimizin Türkiye ortalamasının üzerinde, bölge ortalamasının ise altında olduğunu söyleyerek, bölgemizde yer alan illerin aynı zamanda Türkiye’de en başarılı iller olduğunu, bu nedenle Niğde’nin de bu anlamda başarılı iller arasında yer aldığını belirtti.


Sınıf mevcutlarının kalabalıklığına yönelik alınan önlemler kapsamında Aşağıkayabaşı mahallesine  iki okul yapılacağını ihale ve yer teminin bittiğini gelecek yıl ikinci dönem bu okulların açılacağını sınıflardaki öğrenci sayılarının nispeten azalacağını söyledi.

 

Sayın Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’a  katılımlarından dolayı teşekkür eden Kemal Aydoğan İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet ALKAN tarafından öğrenciler ve öğretmenler adına “Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e Nasihatinin” yazılı olduğu tablo ile öğrencilerin görsel sanatlar dersinde yapmış oldukları  tablo hediye edildi.  Okul Müdürü Mehmet ALKAN veli ve öğrencilere yönelik yapılan söyleşilerin öğrenciler üzerinde yarattığı olumlu etkiden duyduğu memnuniyeti belirterek bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim