Daha etkili bir yabancı dil eğitimi için İngilizce Öğretmenleri eğitime çağrıldı.
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen İngilizce dersi öğretim programları yöntem ve teknikleri semineri Niğde’de başladı.
 
Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu’nda başlayan seminere Niğde genelinde görev yapan 240 İngilizce Öğretmeni katılıyor. Beş gün sürecek olan seminerin açılış töreni dün yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Talim ve Terbiye Kurulu Uzmanı M. Ali Söyler, Şube Müdürü Yakup Yılmaz ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Niğde Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu gerçekleştirilen eğitim seminerine 240 İngilizce öğretmenin katıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, “Talim ve Terbiye Kurulu'nun Niğde’de düzenlediği seminere ilimizde görev yapan bütün İngilizce öğretmenleri katılmaktadır. 5 gün sürecek bu seminerde Bakanlıkça görevlendirilen akademisyen ve eğitim görevlileri tarafından öğretmenlerimiz bilgilendirilecektir” dedi.

Yabancı Dil öğretimini çok önemsediğini belirten Milli Eğitim Müdürü Eser, “Bakanlığımızın son zamanlarda çağın gereklerine göre müfredatlarda değişikliklere gitmesini çok önemsiyorum. Bugün bu değişiklikler arasında olan İngilizce eğitimi konusunda yenilik, değişiklik ve müfredat farklılıklar sizlere anlatılacak. Yabancı dil eğitimi konusundaki problemleri asgariye indirmek için çalışıyoruz. Okullarımızda öğrencilerimize İngilizceyi meramını anlatacak kadar anlatmalıyız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Uzmanı M. Ali Söyler de, Bu eğitim seminerlerinin şimdiye kadar 48 ilde düzenlendiğini belirterek; “25-29 Nisan tarihleri arasında Niğde, Sivas, Eskişehir, Balıkesir, Artvin illerinden yapılacak olan yaklaşık iki bin öğretmenimizi eğitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
 
 


 
Editör: TE Bilişim