Eğitim 2023 Derneği; Bireyde bilgi toplumda sevgi, okul ile anlamlı olur.
 
 
Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut okulların eğitim öğretime başlaması münasebeti ile yaptığı açıklamada " Okulların eğitim sisteminde bilgi ile birlikte bir sevgi ortamı da oluşturması gerektiğini "söyledi.
Karabulut her geçen gün sevgisizleştirilen ve toplumsal değerlerin yozlaşması dolayısıyla bireyseleştirilen insanlığın sevgi ile yoğrulmuş bilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
Karabulut ayrıca şu görüşlere yer verdi:
 
"Türk toplumunda bir çocuğun okula başladığı gün bayram olarak kabul edilmiştir. bu anlayış doğrultusunda bayramlar ortak bir kültürün ürünü olduğu düşünülürse eğitim öğretim meselemizdi bu manada değerlendirmek gerekir.
 Nurettin Topçu "Istırap Çekmeyen düşünemez." diyor. Milletlerin ıstıraplarını çekecek en önemli kurumun "Mektep Mabettir" anlayışından dolayı okullar olduğunu söylüyor. Öyleyse öğretmenlerimizin yeterliliğinden, yetişkin eğitimine, oradan da öğrencilerimize bilgi ile birlikte yüklenecek sevgi eğitimine kadar eğitimi bir bütünlük içinde değerlendirmek gerekir.
 
Bu duygularla, yaptıkları fedakarlıklar her türlü taktirin üzerinde olan öğretmenlerimize, büyük Türkiye idealinin ışığı öğrencilerimize ve birlikte geleceği inşaa edeceğimiz velilerimize hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyorum."
 


Editör: TE Bilişim