Bor Atatürk Anadolu Lisesi Bor Huzurevi’nde şiir dinletisi,  Tiyatro gösterisi ve resim sergisi açtı.        


Bor Atatürk Anadolu Lisesi 2012 / 2013 eğitim öğretim yılı sene sonu etkinlikleri çerçevesinde Bor Ahmet Kuddûsi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ŞiirDinletisi,  Resim Sergisi ve Tiyatro gösterisi yaptı.

Açılışa Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı , Bakım Albay Erol Çetin, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, İl genel  meclisi Üyesi Tevfik Avanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin,okul müdürleri, huzurevi sakinleri , veliler ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesimden sonra Resim Sergisi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Veli SARI rehberliğinde , öğrenciler  tarafından yapılan resimler misafirler tarafından beğeni ile gezildi.

Niğde milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  EDEP Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sevil BOLAT tarafından yazılan , liseler arası yapılan yarışmada   il 1.si olan “Vefalı Olmak “ adlı tiyatro gösterisi izleyenler tarafından çok beğenildi ve duygulu anların yaşanmasına neden oldu .  Büyüklere , öğretmene  saygı , aile büyüklerinin ziyaret edilerek unutulmaması gerektiği aktarıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğba YEŞİL tarafından organize edilen şiir dinletisi öğrenciler tarafından icra edildi. Okul Müdürü Sami ADEM’in de şiir okuduğu dinletisi , huzurevi sakinleri ve protokol tarafından ayakta alkışlandı.

 

Bor Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Sami Adem, Belki hiç çocuğu olmamış, veya  oğulları ve gelinleri tarafından terk edilmiş sevimli ve hüzünlü insanlar. Her an gözleri dolu dolu, gelenleri güleryüzle karşılayan , belki çocukları kendilerini ziyaret eder ümidiyle sık sık kapıya bakan ihtiyarlar. Girenleri iyi seçemeyen gözlerle dikkatlice süzüyorlar. Gelenlerin kendileri için gelmediklerini anlayınca derin bir iç çekerek yüzlerini pencereye doğru dönüyorlar. pencerelerinden görünen kalabalıklarda bir damla sevgi arar gibiler. Vefa, hürmet, sevgi ve saygı kelimelerinin gerçekte ne anlama geldiğini, yaşlı huzurevi sakinlerinin hallerinden öğreniyoruz. Ahmet Amca da devlete ve millete bol bol dua ediyor: “Devletten Allah razı olsun. Benim gibi bir adam bu yaşta ne yapardı. Kim bakardı bana. Allah vermesin yalnız başıma  ölüp giderdim”  diyor. İşte bu  bu düşünceler içerisinde oradaki insanlarımızı anlamak, farkındalık oluşturmak için bu sene yıl sonu etkinliğimizi bu güzel insanlara sunmak istediklerini belirtti.

 

Her eğitim yuvasının yılda en az bir kez huzurevini ziyaret etmesini , hayatı anlamak ve sahip olduklarımızın kıymetini bilmek açısından adeta bir zorunluluk olduğunu anlatan Bor Ahmet Kuddûsi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahaddin YÜCEL’e  Bor Atatürk Anadolu Lisesi olarak teşekkürlerini iletti.

 

Editör: TE Bilişim