Niğde Üniversitesi’nin düzenlediği “10.Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu” Açılış Töreni Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


10.Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu Açılış Törenine Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Kadir Okyay, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulmasının ardından Şef Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara yönetimindeki Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası ve Korosu’nun İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı.

Şef Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara yönetimindeki Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası ve Korosu’nun dinletilerinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Sempozyumun açılış konuşması yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, sanatın insanlık için önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “ Sanat dallarının 2 yönü vardır. Bunlardan birisi bilime konu olan tarafı, diğeri ise doğrudan doğruya icrası sanatıdır. Bugün başlayan bu sempozyumda özellikle bilimi ve eğitim öğretimi ilgilendiren tarafını gündeme getireceğiz” dedi. 115 bildiri sahibinin başvuruda bulunduğu sempozyumda çeşitli elemeler sonucunda son olarak 84 bildiri ve 107 katılımcının yer aldığını söyleyen Polat; “Bu sempozyumun gerçekleşmesinde üç önemli isim var. Bu isimlerden işin mutfağında bulunan ve son derece fedakârca gayret gösteren Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüzün Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Sayın Ebru Temiz’e, bu işin gerek teknik alt yapısı gerekse bürokratik gerekliliği ile başından sonuna kadar ilk başladığı saniyeden son saniyeye kadar her şeyi ile ilgilenen Sayın Rektör Yardımcımız Murat Alp’e ve nihayet bu sempozyumda bütün bilimsel faaliyetlere kucaklayıcılığıyla yol veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Polat, sempozyumun ülkemiz müzik eğitimine ve bilim camiasına faydalı olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı. 

 

Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat’ın ardından Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür açılış konuşmalarını yaptı. Yükseköğretim, bütün eğitim sistemi içerisinde üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli ve özel bir süreçtir diyerek konuşmasına başlayan Rektör Görür,“ Bu sürecin yürütücüsü olan üniversiteler, üstlendikleri görev bakımından gelişmiş toplumların en önemli en gözde kurumlarından biridir. Ülkenin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü ve bilim insanlarını yetiştirme, gençlerimizi geleceğe hazırlama, bilimsel araştırma, geliştirme faaliyetleri, bilgiyi teknolojiye dönüştürme, ülke kalkınmasına katkıda bulunma, kültürel birikimi yarınlara aktarma ve ülke sorunlarına çözüm üretme sorumlulukları üniversiteleri özel ve önemli kılan başlıca nedenlerdir. Bu yüzden bugün böyle önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmak suretiyle siz değerli bilim ve sanat insanlarının ürettikleri bilgiyi yaymaları anlamında çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi.

Rektör Görür, “Ulu önder diyor ki; “ Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olamaz. O halde müziksiz hayatın bir anlamının olmayacağı düşünülürse müzik kültürünün bilimsel yöntemlerle hayatımızda yer bulması da kaçınılmazdır. Bilgi insanoğlunun yaşam kalitesini yükseltmek için üretildiğine göre müzik alanında da yeni bilgilerin üretilerek topluma aktarılması gerekmektedir. Bu nedenle müzik ve diğer sanat alanlarında bu tür sempozyumların sürekliliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan Özgün Baskı Sergisine geçildi.

10.Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu 27 Nisan 2012 Cuma gününe kadar devam edecek.


 

 

 

Editör: TE Bilişim