Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca desteklemeye hak kazanan ekonomik yatırımlar belli oldu.
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında tebliğ (Tebliğ No: 2011/9) çerçevesinde İl Müdürlüğümüze müracaat eden 29 Projeden 11’i Bakanlığımızca bütçe imkanları çerçevesinde kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada; “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında tebliğ (Tebliğ No: 2011/9) çerçevesinde 09.05.2011 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılan 6. Etap 29 adet Ekonomik Yatırım hibe proje başvuruları Bakanlığımızca incelenip 30.06.2011 tarihinde sonuçlandırılmıştır.
 
Programa alınan başvurular belirtilen kriterlere ve bütçe imkanlarına göre değerlendirilerek; İlimiz için 4 adet Soğuk Hava Deposu, 4 adet Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, 1 adet Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, 1 adet Silo ve 1 adet Toplu Basınçlı Sulama Yatırımları olmak üzere toplam 11 (onbir) adet proje kabul edilmiştir. Kabul edilen bu projelerin toplam yatırım tutarı 5.554.556 TL. olup, 2.777.278 TL. hibe desteği verilecektir.
 
Projeler hayata geçirildiğinde ekonomik ve istihdam anlamında Niğde’ye çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.


Editör: TE Bilişim