Niğde'de faaliyet gösteren, çeşitli parti, sivil toplum kuruluşu ve tüzel kişiliklerin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları...


Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.yıldönümünde yayınladığı mesajında, gelecek için önemli adımlar atıldığını söylerken, ülkenin birlik ve beraberliği için yakalanan istikrar ve gelişmenin önemine vurgu yaptı.
Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde, ülkemizin kazandığı değerlerin bir kez daha hatırlanması, 90.kuruluş yılında Cumhuriyetin temel değerlerine daha fazla sahip çıkıldığını dile getirdi.
Özdemir şu ifadelere yer verdi; ‘’ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.yıldönümünü ülke olarak büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  Ülkemiz özellikle Ak Parti iktidarları döneminde büyük bir ivme kazanarak, dünya ülkeleri arasında güçlü bir konuma gelmiştir. 2023 ve 2071 hedeflerimiz, bizi dünya ölçeğinde daha önemli bir konuma getirecektir. Ak Parti milli ve manevi değerlerimize önem verip sahip çıkarak , birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine yükseltmek için halktan aldığı iradeyi en doğru olarak yerine getirmektedir. Ekonomisini güçlendirerek, sağlıkta, ulaşımda, insan haklarında, demokraside ve diğer bütün konularda büyük reformlar yaparak, halkımızın refah seviyesini yükseltmektedir. Ak Parti olarak aydınlık bir gelecek inşa etmek için, Cumhuriyetimizin hedeflerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yakalanmış istikrar ortamını bozmak isteyenler olsa da, ülke olarak bu oyunlara karşı tek vücut olarak karşı koyuyor ve bize bırakılan bu Cennet vatanımız üzerindeki tuzaklara dur diyoruz.
Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarıyla kahramanlık destanı yazan, bu güzel ülkeyi bizlere miras bırakan şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yadediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılını tebrik ediyorum’’.




************************


MHP Niğde İl Başkanı Ertan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

 

MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan,  Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Nuri Ertan parti yönetimi adına yayınladığı kutlama mesajında; “Türk Milleti 90 yıl önce tarihindeki badirelerin üstesinden gelerek, şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarının hakkını vererek, dağılmış, parçalanmış, esaret içindeki bir imparatorluktan milletin egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışını kabul etmiştir.

Büyük Milletimiz 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet’i kabulü ile tarihindeki en büyük, en önemli çıkışını yapmıştır. 

Milletimizin egemenliğinin, faziletinin, din, vicdan ve düşünce hürriyetinin, kardeşlik ve bağımsızlığımızın temellerinin oluşturulduğu  Cumhuriyetimiz,  ne var ki her geçen gün daha büyük saldırılara maruz kalmaktadır. Bizler ve Niğdeli hemşerilerim zaman ve mekana göre değişiklik gösteren bu tuzakları bertaraf etme, Cumhuriyetimizi koruma mücadele azmini daha da yükselterek göstereceğiz.

Büyük Türk Milleti  Cumhuriyet ile birlikte,  ileri, mutlu, müreffeh bir seviyeye ulaşma azminden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle parti yönetimi adına Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Zorlu mücadelelerle fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucu kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna tereddütsüz gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

 




*******************************

 

CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

 

Baykan; Cumhuriyete sahip çıkma bir Yurttaşlık görevidir.

Bugün Cumhuriyetimizin 90.yıldönümü.90 yıl önce Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde coşkuyla kabul edilen Cumhuriyet, millet ve bu milletin onurlu bireyleri olmanın olmanın temelinin atıldığı gündür. 1.Dünya savaşı sonrası Emperyalist güçlerce Dört bir yandan işgal edilen Ülkemizin yokluk ve sefalet içinde dahi bir tarih yazarak Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğini kabul ederek birlik ve beraberlik içinde Bu cennet vatanı her türlü zorluğa rağmen canlarını seve seve feda ederek kurtarmış Bağımsız bir ülke kurmuştur.

 

          Büyük Önder  Bu büyük milletin en iyi şekilde kendisini yönetmeyi de hakkettiğinin bilinciyle  Benim iki büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurmuştur.Kurtuluş savaşıyla yanan yıkılan bir devletin küllerinde yeni bir devlet kurmayı gerçekleştirip bunu Cumhuriyetle taçlandırmıştır.Cuhuriyetin kuruluşuyla birlikte Siyasal,sosyal ve toplumsal,Eğitim ve kültür,ekonomi ve kültür  alanlarında hızla gerçekleştirilen devrimler sayesinde Kadınlara Avrupa dan önce tanınan seçme ve seçilme hakkı tanınması,çok partili sisteme geçilmesi,Çağdaş eğitim seferberliği ile Yeni Türk Alfabesinin kabulü,Yeni anayasa ve kanunların çıkarılarak Adalet kavramının yerleşmesi,Örnek çiftlikleri ve Tarım kredi kooperatifleri kurularak  kurularak Çifçiye destek sağlanması,Sanayinin kurulup geliştirilmesi ve bir sanayi seferberliği başlatılması,Şeker fabrikalarından başlayarak kalkınma planları yapılıp uygulanması ile kalkınma seferberliği başlatılmıştır.Bütün bunlar yapılırken Osmanlıdan kalan borçlar tamamen ödenmiştir.

 

     Ne yazık ki son yıllarda Cumhuriyete karşı girişilen Cumhuriyeti Kötü gösterme kitaplardan kaldırılarak Cumhuriyeti ilke ve devrimlerinin yeni nesillerle öğretilmemesi  Bayram kutlamalarının  yasaklanmaya varan şekilde engellenmeye çalışılması manidardır. Bugün o koltuklarda oturanlar o koltuklarda oturmayı Yine Cumhuriyete ve onun kurucusu Büyük önder ATATÜRK’e borçlu olduklarını unutmamalıdırlar.Bu Halk baskılardan korkmaz  ve yılmaz Çünki bilirki Cumhuriyet ;Kimsesizlerin Kimsesidir, “Cumhuriyet bağımsızlıktır, özgürlüktür, demokrasidir.


Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir.Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır.

 

    

       Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti ilan edenlerle bugünlere taşıyanları ve geleceğe taşıyacak olanları Şükran ve Minnetle anıyor,Tük yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

 

*******************************

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın  Cumhuriyet Bayramı Açıklaması

 

“ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. ”

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90’ncı yıldönümünde, cumhuriyetimize ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetini kuranlara sahip çıkmak, cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarını sonsuza kadar sürdürmek kararlılığımızı bir kez daha göstermek için 29 Ekim’de Niğde Cumhuriyet Meydanında olacağız.

 

Niğde Cumhuriyet Meydanında 29 Ekim’in en büyük bayramımız olduğunun bilinciyle bulunacağız.

 

Süleymaniye’den sonra Balyoz kararlarıyla başına ikinci kez çuval geçirilen Türk Ordusuna sahip çıkacağız.

 

Andımızı topluca, yürekten ve gür bir sesle okuyacağız.

 

Yaşam alanlarımızı, temel değerlerimizi, bilimi, sanatı, kültürümüzü ve doğamızı hedef alan faşizan uygulamalara karşı bir arada olacağız.

 

Milli Kurtuluş Savaşımızı; cepheye geri dönmemek üzere giden, çocuğunun üstünü örtmek yerine cephaneyi saran, karnını bulgur çorbası ve kuru ekmekle doyuran atalarımız sayesinde kazandık. Biz cumhuriyetle millet olduk, birey olduk. Kanla ve irfanla kurduğumuz cumhuriyetimizin elimizden alınmasına göz yummayacak, sessiz kalmayacağız.

 

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölünmeye çalışılan, tabelalarından TC’nin silinmeye çalışıldığı, milliyetçiliğin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı ülkemizde bugün bizlere düşen görev; cumhuriyetimize, Atatürk’e, Türk Bayrağımıza, andımıza, Türk Ordumuza, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ülkemizin bağımsızlığına, milletimizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmaktır.

 

Tüm Niğdeli vatandaşlarımızı, Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarımızla birlikte, Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak ve andımızı okumak için 29 Ekim Salı günü saat 14.30’da Niğde Cumhuriyet Meydanına bekliyoruz.




*******************************

 

CHP BOR İLÇE BAŞKANI ERDAL GEVREKCİ CUMHURİYET BAYRAMININI KUTLADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi Cumhuriyet Bayramını kutladı ve bir mesaj yayınladı. CHP Bor ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi Cumhuriyetin bir milli mücadele sonunda doğan yeni Türkiye’de halkın yönetimde olmasını sağlayan en önemli dönüşüm olduğuna vurgu yaptı.

 

Cumhuriyet ve değerlerini  korumanın her yurttaşın görevi olduğunu belirtti. CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi şöyle dedi.”Cumhuriyet, Egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayıştır; Milli iradeye dayalı devlet düzeninin gerçekleştirilmesidir. Milli irade, iktidarıyla, muhalefetiyle tüm halkı kapsar.Partimiz  Cumhuriyetçidir; Türkiye Cumhuriyeti tüm yurttaşların ilke ve ideal beraberliği üzerinde kurulmuştur. Cumhuriyet, gücünü, bu beraberliği oluşturan tüm insanların, hakları, eşitliği ve bütünlüğü ilkesinden almaktadır. Cumhuriyetçilik; tebaanın yerini yurttaşın almasıdır. Cumhuriyet Atatürk ve arkadaşlarının mücadele azmi ile halkın buluşması sonucu doğmuştur.

 Yaşasın Cumhuriyetimiz, Yaşasın Demokrasi diyor tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.” dedi.

 


*******************************

Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur ÖZKAN'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı


 
CUMHURİYETİ YIKTIRMAYACAĞIZ!

 

 

Türk milleti! Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı, gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!” diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. Yıldönümünü tüm ülkemizde coşkuyla kutluyoruz.

 

Çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle, yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur.

 

Türk ulusu, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçmiştir. Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları bugün pervasızca yok etmeye çalışmaktadır.

 

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

 

90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün taşeron terör örgütleriyle ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Emperyalizmin bir dediğini iki etmeyen siyasi iktidar ise ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüyle müzakere masasına oturmakta, mutabakatlar imzalanmaktadır. Ülkemiz, başta Ortadoğu olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır. Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar, emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla emperyalizme diz çöktürmüş olan bu topraklar emperyalizmin üssüne dönüştürülmüştür.  Bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacaktır.

 

Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır.

 

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.


**********************

MHP Niğde Belediye Başkanı A. Adayı Fikret ÇITIRGI Cumhuriyet Bayramı Kutlaması:

 

MHP Niğde Belediye Başkanı A. Adayı ÇITIRGI, Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

 

29 Ekim 2013 Salı günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının bundan 90 yıl önce, millet egemenliğinin kurumsallaşması için 29 Ekim 1923’te başlattıkları hareketin yıldönümünü kutlayacağız. Necip milletimizin ve aziz hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

 

 Bin yıllardan beridir aziz milletimize karşı içlerinde büyüttükleri kin ve nefreti çelikten tabyalar ve namlularla birleştirerek üzerimize kusan yedi düvele karşı inanmış binlerce yüreğin tek bir yürek olarak verdikleri mücadele her türlü takdirin ve tebrikin üzerindedir.

 

 19 Mayıs 1919’ da Samsun’da yakılan milli egemenlik ateşi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetle taçlanmış ve Türk’ün esir edilemeyeceği bütün dünyaya bir kere daha gösterilmiştir. Tebaa ya da kul anlayışından, vatandaş olmaya uzanan aydınlıklı ve onurlu yol Cumhuriyet’in ilanıyla vücut bulmuş ve bugünlere gelmiştir. Bu haliyle Cumhuriyetle demokrasinin yoğun ve çok yönlü bir irtibatının ve bağının olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim Cumhuriyet’i demokrasiden, demokrasiyi de Cumhuriyetten ayrı düşünmek ve yorumlamak neredeyse imkânsızdır. Biliyoruz ki, Cumhuriyet’i kurarak bizlere emanet eden milli mücadele zihniyeti, egemenliğin kaynağı olarak her zaman milleti görmüş ve bu meşruiyetçi karakterinden de asla ödün vermemiştir.

 

 Cumhuriyet’i içine sindiremeyenlerin, nesiller boyunca aktardıkları öfke ve garaz, her fırsatta kendisine yeni ittifaklar bulmuş ve sürekli olarak mutasyona uğrayarak kılıktan kılığa girmekte bir sakınca görmemiştir.

 

•Geleneklere saygı altında maskelenmiş ikiyüzlülükler,

•İnançlara bağlılık ekseninde üzeri örtülmüş tahammülsüzlükler,

•Geçmişin yüceltilmesi etrafında gizlenmiş derin nefretler,

•Ve demokrasinin geniş perspektifine tutunmuş kötü emeller Cumhuriyet’in karşısındaki odaklar olarak varlığını her geçen güçlendirmektedir.

 

 Kurulduğundan bugüne kadar, Cumhuriyet’e karşı oluşan ve yıllar içinde de devamlı çoğalan hazımsızlığın nefesi hiç kesilmemiş ve fitne merkezleri hiç boş durmamıştır. Her şey bir tarafa, milletimizin yıllar içinde biriken sorunlarına alaka göstermeyen samimiyet ve ahlak fukarası çevreler, ne gariptir ki mesele Cumhuriyet karşıtlığı olunca anında bir araya gelebilmişlerdir. Bunda esasen şaşılacak bir taraf yoktur. Böylesi tavır ve eğilim ihanetin doğasına ve haysiyetsizliğin yol haritasına uygundur.

 

İşte iktidar partisi AKP bunlara çanak tutmaktadır ve açıktan açığa da destek vermektedir.

 Bugün Cumhuriyet’imizi tartışanların, başına numara vermeye çalışanların, üniter yapıyı parçalamayı arzulayanların, ayrılmaya ve dağılmaya rumuzlu mesajlarla davetiye çıkaranların, önceki nesilleri de bugünkünden farksızdır ve özellikle milli mücadele yıllarında melanet taraftarlarının zehirli eylemlerine fazlasıyla tanık olunmuştur.

 

 Milletimizin acısını paylaşmayanlar, sevincine ortak olmayanlar şimdi kalkıp, hiçbir katkıda bulunmadıkları Cumhuriyet’i yıkmak için tertipler içine girebilmektedirler. Böylesi alçaklığı da, demokrasi ve özgürlük kisvesi altına saklamaktan hicap duymamaktadırlar. Ve buna da AKP hükümeti sessiz kalmayı yeğlemektedir.

 

 Çok değil; daha bir iki gün önce, Ankara’da bölücü menşeli bir siyasi partinin ad değiştirerek, sözde özgürlükçü siyasi parti gömleğini giymeye çalışan eli kanlı bebek katilleri, Türkçe dışındaki bir başka dilde marş okunmuş ve bu duruma da akp hükümeti göz yummuştur.

 

•Bu neyin marşıdır ve kime aittir?

•Andımızı duyunca, Atatürk’ün kurmuş olduğu ülkeye kininiz mi daha çok mu artıyor?

 

 Hayatlarında bir kez olsun gözleri yaşararak, ruhları kabararak kutlu İstiklal Marşımızı dinlememiş bu zevatların, bölücü taleplerin dillendirildiği yerlerde huşuyla saygı duruşuna geçmeleri, Cumhuriyetimizin yıl dönümünde rezalet ve küstahlık olarak her daim hatırlardan çıkmayacaktır.

 

 Türk milletinin bir tane marşı vardır ve o da şehitlerin aziz hatıralarından feyz alarak yazılmış İstiklal Marşımızdır. Anlaşıldığı kadarıyla, bu şafaklarda yüzen alsancağın sönmeyeceğini malum mihraklar bir türlü kabul etmemektedir.

 

 Milletimizin yıldızına kem gözle bakanlar, uydurma marşlarla kendi ihanetlerine mazeretler arayanlar, “ey rakip” diyerek Türk’e kinlerini kusanlar AKP’nin yanında saf tutmuşlardır.

 Tarih elbet hükmünü çok yakın bir zamanda verecek ve yurdumuzu alçaklara uğratanlar gövdelerini siper etseler bile milletimizin azametli şamarından asla muaf olamayacaklardır.

 

 Son olarak ifade etmek isterim ki “Cumhuriyet’imizi yıkmak, milletimizi bölmek isteyen mihraklar MHP ve onun sevdalıları var oldukça bu heveslerine asla ulaşamayacaklardır!


**********************************

Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

 

 

 

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Cumhuriyetimiz bugün 90 yıllık dev bir çınardır. Bu çınarın kökleri o kadar sağlamdır ki; varlığımıza, birliğimize, dirliğimize kasteden kim ve ne olursa olsun, karşısında dimdik durabilmektedir.

Ulu Önder Atatürk ve O’nun kahraman yol arkadaşları, bu toprakların küllerinden yeniden doğmasını sağladığında, aynı zamanda çok güçlü bir ülkenin temellerini de attı. Bu topraklar; vatanını çoluk, çocuk, dede, nine hep birlikte cesurca savunanları; Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi savaş kahramanı kadınları; cepheye mermi taşırken çığ altında kalarak şehit olan, kahramanlıkları türkülerle anlatılan savaş kahramanı çocukları gördü.  Dolayısıyla bu millet, tutkal gibi birbirine öyle bağlandı ki, hiçbir güç bu bağı koparamayacaktır.

Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünde ülkemize ve milletimize yönelik tehditler de had safhadadır. Cumhuriyetimizin 90’ıncı yaşında bölücü çetenin amaçlarına hizmet eder gibi okullarda Öğrenci Andı kaldırılmış, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açılmış, bazı harflerin kullanımı serbest hale gelmiştir. Tüm bu hususlar, PKK’ya hizmet eden, bölücü unsurları adeta meşrulaştıran ve Türkiye’yi önümüzdeki dönemde tehlikeli suların eşiğine getirecek adımlardır. Terör örgütüne teslim olmuşluğun fotoğrafı olan bu tablo, yüreğimizi kanatmaktadır. Tüm bunları uygulamaya geçirenler, tarihi bir hata yapmaktadır ve eninde sonunda tarihi hatanın altında ezileceklerdir.

Hem Cumhuriyetin öneminden dem vuracaksınız, demokrasi edebiyatı yapacaksınız; şehitlerimizden söz edeceksiniz hem de Cumhuriyeti yerle yeksan edecek, demokrasiye takla attıracak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak dayatmaları Türk milletine kabul ettirmeye çalışacaksınız. Bu ne biçim bir demokrasi anlayışıdır? Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmaktan anladığınız buysa, vay ülkemizin haline! Bu anlayış teslim olmuş bir anlayıştır; milletimizin sırtından hançerlenmesi anlamına gelmektedir ve tam anlamıyla bir gaflettir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türk milleti hiç bu kadar ayrıştırılmamış, aşağılanmamış; teröristler de hiç bu kadar şımartılmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti son 11 yılda PKK’ya taviz üstüne taviz vermiştir. Kürtçe kurslar, TRT 6 yayınları, Kürtçenin okullarda seçmeli ders olarak okutulması, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün kurulmasına izin verilmesi, ana dilde kamu hizmeti, ana dilde savunma hakkı derken, son olarak atılan adımlar “Türkiye nereye götürülüyor?” sorusunu akıllara getirmektedir. Siyasi erk bu adımları tamamen siyasi kaygılar ve oy devşirmek için atmaktadır. Ancak yolun sonunda görünenler aydınlık değildir; 90 yıllık Cumhuriyet tarihine sürülen kara bir lekedir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ayrı gayrı yokken, bu toprakları birlikte vatan yapan her etnik kökenden vatandaşımız birbirine sıkı sıkı bağlıyken; bugün bazı çevreler eliyle oluşturulan ayrışma son derece tehlikelidir. Sırf terör örgütü Öğrenci Andı’nı istemiyor diye, bu andı kaldırmak ya da PKK ana dilde eğitim istiyor diye okullarda Kürtçe ders verecek öğretmen olmamasına rağmen özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açmak; q, w, x harflerinin kullanımının önündeki engelleri kaldırarak bir anlamda ikinci eğitim dili hazırlığı yapmak milletimize çalım atmak anlamına gelmektedir.

Kürtçe bilen öğretmenler olmadığı için seçmeli Kürtçe derslerinin bile ücretli öğretmen tarafından verildiği düşünüldüğünde, bazı bölgelerde ücretli öğretmenlerin PKK’nın kontrolünde olduğu bizzat Eski Milli Eğitim Bakanı tarafından dile getirildiği göz önüne alındığında, atılan bu adımlarla bölücü faaliyetlerin okul çatısı altında hayat bulması kaçınılmaz olacak, hatta PKK doğrudan okul dahi açabilecektir. Okulların öğretmen ve personel kadrosunun Kandil’den yetişmeyeceğinin garantisini kim, nasıl verecektir? Bugün Öğrenci Andının kaldırılması nedeniyle sevinç naraları atanlar, yarın okullarda İstiklal Marşının okutulmaması için de düğmeye basacaktır. Bölücüler ana dilde eğitim talebinden de asla vazgeçmeyeceklerdir. PKK’ya teslim olmuş görüntüsü çizenler, yarın bu talep önlerine geldiğinde, bunu da kabul edecek midir?

Korkarız ki, ülkemizde Kürtçenin resmi ikinci dil olması da gündeme gelecektir. Böyle giderse 90’ıncı yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 100’üncü yaşına geldiğinde iki dilli, iki bayraklı, özerk yapılı bir devlet haline gelecek, dolayısıyla PKK’nın ‘Türkiye’nin bölünme’ rüyası gerçekleşmiş olacaktır.

Buradan sormak istiyoruz: Görmek istediğiniz manzara bu mu? Ulu Önder Atatürk ve O’nun şehit dava arkadaşlarının bize bıraktığı mirasa böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizin sağduyusuna inancımız sonsuzdur. Ortada bir tehlike olmadığını düşünmek tam anlamıyla safdillik olur. Ancak inanıyoruz ki; necip Türk milleti aklı ve öngörüsüyle basiretsiz politikalara pabuç bırakmayacak, ülkemizin birliğine, dirliğine, ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize zarar gelmesine müsaade etmeyecek, her türlü entrikayı, bölücü çetenin dayatmalarını geri püskürtecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 90’ıncı yıldönümünü kutluyor; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

  

*******************************




Düzenleme : Burcu ÇOPUR

Editör: TE Bilişim