CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur “ Ulusal Bayramlar Onurumuzdur, Vazgeçilemez, halkımızın 19 Mayıs Bayramını kutluyorum”  dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Bor ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor bayramını coşku ile kutladıklarını söyledi. CHP Bor ilçe örgütü olarak bayram kutlamalarına katılacaklarını söyleyen CHP Bor ilçe başkanı Hacı Mustafa Çopur Ulusal bayramlar onurumuzdur vazgeçilemez Halkımızla gençlerimizle bayramımızı coşku ile kutlayacağız.

 

Milli Mücadelenin en önemli çıkış noktası 19 Mayıs her yurttaşın özü ve özelliği ile anlaması ve sahiplenmesi gereken bir gündür.”dedi. CHP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur sözlerine şöyle devam etti. CHP olarak Atatürk İlke ve Devrimlerinin Bekçisiyiz. CHP olarak Gücümüzü Tarihsel Köklerimizden Alıyoruz. Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının oncusu olan Kuvayi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna dayanak olmuştur. Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. CHP’nin tarihsel kimliği, ATATURK devrimlerinin birikimleri ile ALTI OK ilkeleri eşliğinde; Kemal ATATURK’UN Bağımsızlık benim karakterimdir, İsmet İNONU’NUN, Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır, sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillenmiştir. Biz bu partinin üyeleri olarak Cumhuriyet kazanımlarını ne koşullarda olduğunu bilen ve o nedenle sahiplenen anlayıştan geliyoruz. Ülkemizde ulusal bağımsızlığımızın ve özgür yaşamamızın yolunu açan Milli Mücadelenin sembolü bayramlarımızı halkımızla birlikte sonsuza kadar yaşatacak ve sahipleneceğiz. Tüm halkımızın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı içtenlikle kutluyoruz. 19 Mayıs Bayramı Ulusal bağımsızlık yolunda engelleri aşarak zafere giden yolun en önemli başlangıç noktalarından biridir. Bizler 19 Mayısları, 23 Nisanları, 30 Ağustosları ve diğer ulusal mücadele günlerimizi daha çok anlamamız öğrenmemiz sahiplenmemiz ülkemizin ve halkımızın geleceği adına önemlidir”dedi.






Editör: TE Bilişim