CHP Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Orpen Nergiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde Üniversite öğrenci kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelmişti.  Toplantıda Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat İbrahim Baloğlu bulunması tartışma yarattı. Aslında tartışmayı Borhaber.net manşetine  taşımasıyla başlattı. 

Haberimiz burada tıklayın.

CHP Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Orpen Nergiz’in bu durumu sert şekilde eleştirirek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'ya sorular yöneltti. Gençlik Kolları Başkanı Avukat Orpen Nergiz'in konu ile ilgili açıklaması aynen aşağıda;

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde Üniversite öğrenci kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelmiştir. Toplantıda sadece ve sadece Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat İbrahim Baloğlu’nun bulunması diğer hiçbir siyasi parti temsilcisi veya herhangi bir sivil toplum örgütü temsilcisinin bulunmaması Rektör sıfatı olan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesindeki her görüşteki tüm öğrenci, personeli temsil eden ve Niğde İlinde tarafsız bir duruşu olması gereken Sayın Rektör’ün şahsına ve makamına yakışmayan bu duruşu Rektör’ün tarafsızlığını aşırı derece zedelemiştir. Ayrıca Genç arkadaşlar zahmet etmiş de Üniversite’ye gitmiştir. Keşke toplantı daha az zahmetle ve daha merkezi bir yer olan Ak Parti İl Binasında yapılsaymış ve Sayın Rektör direkt Ak Parti İl Binasına gitseymiş.

Şimdi tarafsızlığı aşırı derece zedelenen Sayın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya CHP Gençlik Kolları olarak soruyoruz ve gençler olarak bu sorulara cevapları sabırsızlıkla bekliyoruz?

  • Bu tarafgir , Ak Parti yanlısı toplantının amacı nedir, Üniversiteye katkısı ne olacaktır?
  • Toplantıda katılımcı olarak bulanan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Avukat İbrahim Baloğlu’u hangi sıfat ile toplantıda bulunuyordu?
  • Üniversite Öğrenci Kulüpleriyle gerçekleştirilen toplantı da Genç Üniversitelilerin sorunları dinlenmek ve bu sorunlara çözüm olmak için mi toplanılmıştır, yoksa Ak Parti Üniversite yapılanmasına Rektör tarafından gösterilen açık bir tolerans veya onay mıdır?
  • Bu ve buna benzer başkaca yapılacak toplantılarda başta Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı ortakları olan İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi Gençlik Kolları Başkanlarıyla ve diğer siyasi parti temsilcileriyle ve dahi diğer sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yapmayı düşünüyor mu?

Sorularımızın cevabını biz gençler çok merak ediyoruz.

Halkımıza, Gençlere ve Basına saygıyla duyuruyoruz” denildi.

Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program

Editör: TE Bilişim