Geçtiğimiz Cumartesi günü
  yapılan CHP Niğde İl Başkanlığı 10. Olağan kongresinde meydana gelen  “ Blok Liste, Çarşaf Liste ve Parti Tüzüğü” tartışması  sürüyor.

Haber: Selim GÖKEL

CHP’li Gençlerin bu konularda sitemize yaptıkları deklarasyon, manifesto gibi açıklamalarının ardından Kongre günü  de  gençlerin bu talepleri konusunda tartışma yaşanmıştı.  Divan Başkanı Blok Liste isteğini oylamaya sunmuş ancak kabul sayısı da tartışmalara neden olmuş. Parti üyesi  iki genç delege adaylığı için dilekçe ile  başvuruda bulunmuştu. Seçim sonucunda ise blok Liste delinmişti.


Bu tartışmalı CHP Niğde İl Başkanlığı kongresinin ardından bugün ilginç bir gelişme daha oldu.  Delege adaylığı için başvuruda bulunan Gökhan Özbek isimli partili genç  bugün Niğde İl Seçim Kuruluna dilekçe vererek   kongrenin yok hükmünde olduğunu ve iptal edilmesini istedi.


Gökhan Özbek  Niğde İl Seçim Kurulu Başkanlığına verdiği dilekçesinde Blok Liste için yapılan oylamanın sayısının yetersiz olduğunu,  seçimin gerçekleşmesi için salt çoğunluğun gerekliliğini bu sayıya ulaşılmadığını, kendisinin aday olduğunu ve  hak gaspına uğradığını belirtti ve kongrenin iptalini istedi.  Özbek iptal isteği dilekçesine kongre videosunun bulunduğu bir CD’de ekledi.


Bakalım İl Seçim Kurulu bu dilekçeye ne karar verecek?


 Bilindiği üzere Kongrede  rakip aday Tevfik Caymaz karşısında  3 Oy fazla alarak mevcut il başkanı Erhan Adem tekrar  CHP Niğde İl Başkanı seçilmiş.  Gençlerin girişimi ile blok liste delinmiş,  Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi  en çok ismi çizilen kişi olduğundan  İl delege listesinde yer alamamış yerine en çok ismi eklenen kişi olarak da İlknur Başak Davarcı seçilmişti.

 

 

Editör: TE Bilişim