Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürdü. Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer, Dr Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan il başkanı Erhan Adem beraberinde bazı partililerle birlikte köy, kasaba, esnaf kurum ve kuruluşların yanı sıra yurttaşlar ile de görüşmelerini sürdürdüler. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer  yaptığı konuşmalarda ülkenin birliğinin önemine vurgu yaparak” Önce Türkiye, Önce Birlik, Önce İnsan ve Önce Niğde”dedi. Chp 1 sıra Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer iyi yetişmiş ve konuyu bilen uzman bir kadro ile CHP iktidara aday olduğunu belirterek ülkemiz ve Niğde’miz için yapacaklarımızı biliyoruz. Halkımızın desteği ile sorunları çözeceğiz”dedi.

 CHP Milletvekili  adayı Gazetecei Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer  Niğde için önceliklerinin tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi ile turizm olduğunu belirtti ve bunların gelişimi içinde  havalanın yan sıra yatırımcıyı teşvik edici çalışmalarda bulunacaklarını   söyledi.

 CHP’nin tek başına iktidar olması ile  İlk yüz günde yapacaklarını da şöyle açıkladı-“  CHP iktidarında köylü,çiftçi,işçi, esnaf,emekli, sanayici, kadın, genç,üniversiteli,öğrenci,öğretmen kısacası herkesim rahat bir nefes alacak, ülkede iç barış adına önemli çalışmalarda bulunulacaktır.Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye  verilmesine dönük düzenleme yapılacaktır, Aile Sigorta kanunu TBMM’den çıkacak, Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarından  faizlerin en az  % 80 ‘nin silinmesine dönük düzenleme yapılacaktır,siyasi ahlak yasası  çıkarılarak siyasetin rant aracı olarak görülmesi sona erdirilecektir., TBMM’de kesin hesap  komisyonu kurulacak, haksız kazanç önlenecek insanca hakça bir düzenin yolu açılacaktır, , Üniversite mezunları okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesinde iş buluncaya kadar erteleme yapılacaktır, CHP İktidarının 365 gününde ise  Çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruştan verilmeye başlanacak, Esnafın  emekli  aylığından  kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacak, Asgari ücretin vergisi kalkacak,net asgari ücret 1500 liraya çıkacak işverenlerin bu bağlamda mağduriyet yaşamaması için gerekli destek sağlanacak,bir yıl içinde  öğrencilerin yurt sorunları çözülecek, Teşvik sistemi değişecek, Katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikası uygulanacak, Vergi sigorta prim borcu olmayan KOBİ’lerin,ödedikleri vergi ve  sigorta primi kadar sıfır faizli krediye erişimini sağlayacak düzenleme çıkarılacak, Vahidi fiyat uygulamasına son verilecek,orman köylüsü sigortalı  işçi statüsüyle çalışacak,böylece emeklilik  hakkı kazanacak”dedi.

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİLERİMİZ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Atanamayan Öğretmenin, geçim sıkıntısı çeken emeklinin, üretimin daralması ile sorun yaşayan sanayicinin, işsizin,üretim düştüğü içinde  işinden olma kaygısı çeken işçininde yanında olacaklarını söyleyen Ömer Fethi  Gürer , Şehit ailleri ve gaziler için başbakanlığa bağlı bir birim kurulacağını ve milletvekillerine sağlanan tedavi vs uygulamalardan yararlanmalarının da önünün açılacağını belirterek” bizler için canını feda eden şehit olanlarımızın ailelerine ve gazilerimize ne yapsak azdır en azından onların sorunlarını hızla ve kolay çözüm  CHP iktidarında sağlanacaktır”dedi.

CHP Adayı Ömer Fethi Gürer, sıfır sorunlu dış politikadan sıfır komşuluk ilişkisine gelindiğine de dikkat çekerek beş ülkede büyükelçisi dahi olmayan bir duruma erdik.dış politikada komşular ile ilişkilerin düzene girmesi mutlaka sağlanacaktır. Yurtta barış dünyada barış temel anlayışımızdır. Barış ile düzelecek ilişkileri ülkemizin yararına da olacaktır. En azından bu yolla dış satım olanaklarının yeniden açılacak ve üreticinin ürününü daha iyi koşularda pazarlaması dahi sağlanacaktır”dedi.

 CHP 1.sıra milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Terör’le etkin mücadele edilerek bölgesel sorunların giderilmesinde hedeflendiğini de belirterek Niğde ilinin Adana, Kayseri, Konya Nevşehir Aksaray arasında geri kalmışlığının da CHP iktidarı ile sona erdirileceğini belirtti. Gençlerin kadınların çocukların engellilerin emeklilerin işçilerin esnafın sanayicinin ve her kesimin sorunlarının sesi olup çözüm üretmek için  desteklerini beklediklerini de söyledi.

Editör: TE Bilişim