CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, dün Yıldıztepe, Konaklı ve merkez köylerinde yaptığı seçim çalışmasında AKP’yi seçim fırsatçılığı yapmakla suçlayıp, CHP’nin Niğde için projelerden çekindiklerinden apar topar proje üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

 Seçime sayılı günler kala CHP, Niğde’nin dört bir yanında en aktif çalışma sergileyen parti olarak dikkatleri çekiyor!

Önceki gün Niğde Merkez’e bağlı, Yıldıztepe, Konaklı, Alay kasabalarıyla köyleri ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek ile birlikte çok sayıda partili miting havasında vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Son günlerde Niğde kamuoyunu meşgul eden ve büyük bir sivil inisiyatifin oluştuğu Niğde Havaalanı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Doğan Şafak şunları söyledi;

“ 1992 yılında Niğde yerel medyasına verdiğim demeçte 1996 yılında temeli atılacak olan havaalanında yer tercihinin yanlış olduğunu ifade ederek, Gölcük- Derinkuyu arasının uygun olacağını ifade etmiştim. 1996 yılında dönemin iktidarı tarafından temeli atılan havaalanı 2002 yılında AKP’nin iktidara gelmesiyle yatırım kapsamından çıkarıldı.

13 yıldır Niğdeli, taş üstüne taş koymayan AKP’den havaalanı bekledi. İktidar ise her seferinde yapılmayacak dedi! Yasama faaliyetlerim kapsamında 2012 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanması üzerine Niğde Havaalanı ile ilgili yazılı soru önergesi verdim!

Binali Yıldırım ise kendi iktidarları döneminde “Niğde Havaalanı, Yüksek Planlama Kurulu’nun 27.12.2002 tarih ve 2002/132 sayılı kararı ile Bakanlar Kurulu’nun 30.12.2002 tarihli ve 2002/5169 sayılı kararı gereğince, Yatırım Programından çıkartılmış olup, Niğde Havaalanı ile ilgili herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır” cevabını verdi.

Yani biz yapımı devam eden havaalanı inşaatını durdurduk, Niğde’ye havaalanı yapmayacağız dedi!

O dönemin AKP Niğde milletvekillerinin kimler olduğunu unutmadan şunu ilave etmek istiyorum. 23 Ekim 2014’de Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Niğde Üniversitesi’nde gerçekleşen 2. KOP Sempozyumunda Niğde’ye havaalanı ile ilgili bir çalışmalarının olmadığı ifade etmiş, yine bir türlü gerçekleşemeyen AKP’nin il kongresine gelerek, Niğde Havaalanı konusunda bir şey diyememişti!

Taki Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin en kapsamlı ekonomik programını açıklayana kadar!

Partimizin seçim programı iktidarda telaş uyandırmış ki, sürekli kaynak nerede diye soruyorlar!

Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız diyoruz, yapamazsınız diyorlar!

Baktılar iş olacak gibi değil, bizler Niğde’de seçim programımızı açıklayıp, projelerimizi Niğde kamuoyu ile paylaşınca, Başbakan Davutoğlu Niğde’ye gelince Niğde Havaalanı yapacağız dediler.

İyi de yıllardır, aklınız neredeydi? Niğde’de nüfus patlaması mı oldu yada başınıza taş mı düştü de Niğde Havaalanı yapacağız dediniz?

Evet Niğde’ye havaalanı yapılacaktır! Bunu Cumhuriyet Halk Partisi yapacaktır!

Niğde’ye havaalanını biz yapacağız!

Bize her fırsatta kaynak soranlar, bol keseden yapmayacaklarını anlatmasınlar! Madem asgari ücretliye kaynak nerede diye soruyorsunuz, Niğde Havaalanı nereden çıktı?

Yoksa 2002 yılında yatırım kapsamından çıkardığınız belgede imzalarınızı daha kurumadan ne çabuk unuttunuz!

Korkuyorsunuz ama korkunun ecele faydası yok! Niğde’de, Türkiye’de CHP’nin iktidara gelmesinden korkuyorsunuz!

Kaybedeceksiniz, iktidarınızı ve iktidarlığın üzerine kurduğunuz korku ve zulüm saltanatını kaybedeceksiniz!

Kazanacağız, Niğdeli hemşehrilerimizin bize olan inançlarıyla, güvenleriyle!

13 yıldır yapamadıklarını 4 yılda yapmasını beklemiyoruz ama bizlerin projelerini taklit etmeleri gösteriyor ki, bizler ne kadar doğru yoldayız…”

Şafak konuşmalarında Niğde ile ilgili projelerden sık sık bahsederek, nasıl yapılacağı konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Gerçekleşen ziyaretlerde taşrada yaşayan vatandaşların ilgisi yoğun olduğu gözlemlenirken, partisi tarafından yapılan kamuoyu anketlerini Niğdelilerle paylaştı.

 

Editör: TE Bilişim