İsrail Yardım gemimizi vurdu,asker indirdi ve vurdu.Bu ne demek diyenler var hala.Hatta abartıp yahu adamlar uyarmış hata bizimkilerde diyenlerde var ama iş öyle değil.Yıllar önce zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ,Yunanistan ile yaşanan bir krizde bir söz söylemişti ‘casusu belli’ Latince olan sözün anlamını herkes o dönem farklı anlamıştı.Anlamı ise ‘Savaş Nedeni ‘ demekti.

Pek çok hukuk yorumcusuna göre bir ülkenin bayrağını taşıyan geminin uluslararası sularda vurulması casus belli (savaş nedeni) sayılabilir.

Uluslarası hukukta açıkça savaş nedenleri tarif etmek hukuka aykırı sayılsa da ülkeler olası gerginliklerde hangi durumları savaş nedeni sayacağını ilan ediyor.Türkiye Yunanistan’ın kara sularının sınırını artırmasını “casus belli” sayacağını 1995’te ilan etmişti. 1976 Yılında ise MTA Sismik 1 (Hora gemisi) Ege'de petrol ararken yine Türkiye, Yunanistan'ın karasularının 12 mil olmadığını, uluslararası sularda petrol arayan Hora Gemisine müdahale edilmesinin Casus Belli sayılacağını açıklamıştı.

ABD, Pearl Harbor Baskını’nı “casus belli” sayarak, 2. Dünya Savaşı’na girmişti. 1. Dünya Savaşı öncesinde Avusturya Macaristan veliahtı Ferdinand’ın öldürülmesi “casus belli” sayılmış ve Avusturya Macaristan bu nedenle savaş başlatmıştı.

 

İsrail’in bu HAİN saldırısını sadece kınamakla yetinilmiş, özür tazminat gibi ipe sapa gelmez şeyler talep edilmiş, hala da edilmekte. İsrail ise kollarını iki yana bağlamış bu duruma gülmektedir.Konumuz bir yardım gemisinde ölenler ya da yardım gemsine destek değil.Türk bayrağı çekili ve demir atmış yani ‘Türk kara parçası’ özelliği taşıyan bir gemiye askeri saldırıya karşı hiçbir şey yapılmamasıdır.

Olayın hemen ardından, bizim çocuklar Polat Alemdar ve ekibi kolları sıvayıp 4x4 jeeplerine binerek gömlek ceket ve 14’lileri bellerinde ellerini kolalrını sallaya sallaya İSraile gidip onlara hadlerini bildirmeye gittikleri film olan malum filmi çektiler.Bu durum acınası bir halin görselleşmiş halidir artık ne kadar zavallılaştığımızın da tescilidir .Bu tıpkı Amerikan Hollywood Film endüstrisinin yaptığı gibi ‘gerçek hayatta amerikan askerlerinin yapamadıklarını ,filmlere yani hayal dünyasında yapılmış gibi ve kahramanlaştırıldığı şeklinde gösterilen filmlerde,hem amerikan milletin gazını ,enerjilerini alırlar hemde filmin gösterildiği ülkelere ‘bakın bakın biz böyle savaşırız haa ! mesajı verildiği şekle Türkiye’de yaşanmaktadır.Nerde eski Türk Sineması ?

 

Emekli sokakta ,Açız diyor.

İşsiz sokakta ,Açım her şeyi yaparım diyor.

Yeşil Kartlı aman be sende bunlar giderse kömürümü yardımımı kim verecek diyor.

Öğrenciler yumurta attı diye dövülüyor,coplanıyor.Fakat Güneydoğuda ‘Anlayışlı ve Sağduyulu’ nedense davranılıyor.

Çiftçi Niğde ‘de Elektrik borcundan yakınıca şu cevabı alıyor her seferinde ; ‘ Borcunu verenlerin günahı ne sizde verin kardeşim.Onlar ödüyorsa ,siz de ödeyeceksiniz.Hak mı adalet mi canım sizin yaptığınız ‘deniyor

O zaman Doğudakilerden de tahsil edilsin ya a elektrikleri kesilsin versin onlara da aynı cevap verilebiliyor mu?

Biz neden onların borçları yüzünden ağır ve dolaylı vergiler ödüyoruz hani adalet hani kalkınma ‘Hazreti Ömer adaletini hatırlatırım ‘

Bir çok hatta binlerce Öğretmen adayı ya KPSS’zede yada KOPYA’zede.

Bir çok çalışan artık işsiz.

Kış ağır geçiyor ve dağıtılan kömürler ısıtmıyor. DİYORLAR!

İş,Aş okuyanda ,okumayana da ,iş arayana da iş aramaktan umudunu kesip bunalana da YOK!

Efendim güney doğuya yatırım yapılmadığı ve devlet oralara el uzatmadığı için terör olayları çıkmış mış !

Adama derler ki

Ulan sağlık Ocağı kurduk Doktor hemşire ambulans gönderdik, YAKTINIZ!

Kışın yollarınız açılsın diye iş makinaları ve Greyder gönderdik YAKTINIZ!

Fabrika işyeri kuruluyor. KUNDAKLADINIZ!

Okul açtık YAKTINIZ!

Öğretmen gönderdik KURŞUNA DİZİP, BAYRAK DİREĞİNE ASTINIZ!

Bu devlet ve insanları size ne yaptı? İnsanlıktan başka ?

Çift dil ,bayrak özerklik öz savunma ardından da devletleşelim diyecekler.Fitil Çift dille ateşlendi.

Referandum geldi geçti,fakat bir gün çok değil bir gün sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’ya davet edilmiş oluşu ordan geldikten sonra ,enteresan açıklamaları ve geçtiğimiz günlerde yaptıkları Olağanüstü genel kurulla ekibini oluşturup.İktidar olduklarında hayata geçirmeyi planladıkları projelerinden ilk defa bahsetmeleri çok enteresandı.Bu şunu akla getiriyor.Gandi lakablı CHP Başkanı Avrupadan icazet aldı.Tıpkı gelmiş geçmiş tüm iktidarların ABD-AB’de aldıkları gibi.ABD ,İran’a sıcak duran AKP’yi temkinlide olsa destekliyor ,AB ise Kılıçdaroğlunu Türk Siyasi Satranç tahtasında oynattı.Hayırlı Olsun.

Milliyetçi Hareket Partisi, kapılarını açarak küskünler ve halka arkadaş gelin anlatın biz nerde yanlış yaptık dedi.Bu8na dirilme ya da yapılanma hareketi de diyenler var.Gelgelelim MHP’ni temel sorunlarından birisi iç çekişmelerin sık yaşanıyor oluşu ve isimlerin odağında lobileşme ve halktan uzak bir tavır içerisine girilmiş olması.Ayrıca MHP’den kopan ya da kendisini ‘milliyetçi’ olarak gören bir çok günümüz gencinin yerini ve yönünü  Alperen Ülkü Ocaklarına veriyor olması da dikkat çekicidir. İzleyelim ve görelim.Dirilme ya da yapılanma ne ölçüde başarıya ulaşacak?

 

 

Çift Dil kullanan ve en çok bilinen canlı hayvan sürüngengillerden YILANDIR ve Çift dil Yılanlara ve SÜRÜNGENLERE Özgüdür .

Türkiye'nin kabul ettiği tek dil Türkçe'dir.Türk'e ve kendisini Türk hissedene yılanlık ve SÜRÜNGENLİK yakışmaz.Ne Yakıştığını tüm dünya bilir.

Wikileaks tüm dünyaya şunu göstyermiştir ki,Habercilik ve bir anda sesiniz dünyaya duyurmak istiyorsanız.İnternet ve haber sitelerine dikkat.

Bir başka yazımızda buluşabilmek umuduyla ,Saygılarımla

 

-