Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları eserlerden oluşan sergi, Niğde Üniversitesi  Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında açıldı.

Sergide Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programında yer alan Temel Sanat Eğitimi, Moda Resmi ve İllüstrasyonu, Giysi Tasarımı, Giysi Üretimi, Drapaj , Kişiye Özel Giysi Tasarımı ve Dekoratif Deri Teknikleri dersleri ile El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programında yer alan  Geleneksel Nakışlar, Ebru, Geleneksel Türk Desenleri, Dokuma Teknikleri, Tezhip, Hat ve Minyatür, Keçe ve Dekoratif Deri Teknikleri ile Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programındaki Kadın Giysi Üretimi derslerinde öğrencilerin hazırlamış olduğu eserler yer aldı.

Ayrıca sergi açılışında Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin hazırlamış oldukları ürünlerden oluşan mini defile düzenlendi. Eğitim-Öğretim yılı içerisinde tasarımlarını da kendilerinin hazırladığı giysileri düzenledikleri defile ile sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladı.

Açılışını Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet ŞENER’in gerçekleştirdiği sergi ve etkinliklerde atölye çalışmaları ile sergiyi ziyarete gelenlere dersler bünyesinde yapılan çalışmaların örnekleri gösterildi ve bu kapsamda yaptıkları ürünler kendilerine hediye edildi.

Yılsonu sergisi 25-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında açık kalacaktır.



 
Editör: TE Bilişim