Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma hastanesi gerek ileri teknoloji cihaz parkı, gerekse otel konforundaki hasta odaları ile Felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sunulan yürüyüş robotu ve diğer fizik tedavi üniteleri hastalara şifa dağıtıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Dr. Yılmaz Yücel; “Hastanemiz 145 yatak kapasiteli olup randevu sistemiyle hasta kabullerini yapıyoruz. Polikliniklerimizde her gün, her an hasta gelip tedavi olunuyor. Hastanemizde hastalarımız genellikle uzun süreli yatan hastalar oluyor.  Bin hastamız hastanemizde yatarak yaklaşık en az 2 ay tedavi görüyor. Hem ilimizden hasta kabulleri yaptığımız gibi çevre illerden hastanemizi tercih eden hastalarımız oluyor” dedi.

Bor Fizik tedavi ve Rehabilitasyon merkezi hastanesine Türkiye’nin her yerinden hastaların tercih ettiğini ifade eden Dr. Yücel, “ Hastanemizi öncelere çevre illerden Konya, Ereğli, Nevşehir ve Aksaray gibi illerden hastalarımız geliyordu. Ama şimdilerde Samsun’dan, Iğdır’dan ve Çorum gibi illerden hastanemize geliyorlar. Çevre illerden hastanemize tekerlekli sandalye ile hastanemize gelerek tedavi sonrası yürüyerek sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrıldıklarını ifade etti.

Hastaneye 5 yeni Fizyoterapistin başlayacağını belirten Yücel; “Bizde elimizden geldiği kadar hekimlerimizle tüm sağlık ekibimizle hizmet etmeye çalışıyoruz. Hastanemizde 7 adet fizik tedavi uzmanımız bulunmakta olup fizyoterapistlerimiz, fizik tedavi teknikerlerimiz de var. Bunlar yatan hasta ve ayakta gelen hastalarımızın tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Önümüzdeki günlerde hastanemize 5 adet fizyoterapistimiz başlayacak. Ayakta tedavilerde mümkün oldukça gün vermemeye çalıştıklarını belirtti.

YÜRÜYÜŞ ROBOTU

Felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sundukları yürüyüş robotunun Türkiye’de çok az sayıda bulunduğunu ifade eden Dr. Yılmaz Yücel , “Beyin damarlarındaki tıkanıklık ya da trafik kazası gibi nedenlerle vücudu felce uğramış, yürüme sorunu yaşayan hastalarımızın tedavisinde çok önemli ihtiyaca yanıt veren yürüyüş robotu, Türkiye’de çok az sayıda bulunuyor. Uyguladığımız uzman fizik tedavi yöntemleri ve yürüyüş robotundaki egzersizlerle hastalarımızın yeniden yürüyebilmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim