Ankara Cebeci Ortaokulunun düzenlediği, Ankara Valiliğinin sponsor olduğu, ODTÜ, Teknokent, ROKETSAN, HAVELSAN , TÜBİTAK, Hacettepe STEM&Maker Lab. , TAİ, Milli Eğitim Bakanlığı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, EBA, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğünün jüri ve danışmanlık desteği verdiği ve Türkiye genelindeki ortaokulların katıldığı “Oyunumu Kodluyorum”  yarışmasına Fahri Kirt Ortaokulu öğrencilerinden Yağız KAYA ve Ramazan Rüçhan İRİ tasarladıkları iki oyun projesiyle 457 proje arasından ilk 30´a girip finale kalmaya hak kazandı.

12.04.2018 tarihinde Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’da yapılan finalde ise ilk 30 oyun içerisinden Yağız KAYA ’nın ana teması çevre kirliliğini önleme olan “Ateş Çocuk” adlı oyunu birinci ve Ramazan Rüçhan İRİ ’nin ana teması kadına şiddete hayır olan “Kahraman” adlı oyun ikinci olmuştur.
Yarışmada derece elde eden öğrenci ve öğretmenlerini makamında ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, “ Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Geleceğin teknolojisi olan kodlama alanına öğrencilerimizin ilgi duyması ve ülke genelinde bu alanda yapılan yarışmada derece elde etmeleri bizi son derece memnun etmiştir. Emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda desteklediğimizde yeni başarılar elde edeceklerine inanıyorum.“ dedi.

Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR’ın öğrencileri ödüllendirmesi ile son buldu.



 
Editör: TE Bilişim